«Η Ρένα ανέλαβε τα έξοδα της θεραπείας του Χρόνη Εξαρχάκου. Μετά τον θάνατο του συντηρούσε την άρρωστη μητέρα του»

Κοινοποίηση:
XWdkrHmq-750x430

Συγκινητικές στιγμές από την ζωή του μαζί με την Ρένα Βλαχοπούλου, αποκάλυψε ο αδερφός της Σπύρος. Θυμήθηκε τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησαν όταν οι γονείς τους σκοτώθηκαν από ρίψη βόμβας στον πόλεμο. Mίλησε και για την φιλία της ηθοποιού με τον Χρόνη Εξαρχάκο. Για την συμπαράσταση στις δύσκολες ώρες της αρρώστιας του.

Η φιλία με τον Χρόνη Εξαρχάκο και η συμπαράσταση στις δύσκολες ώρες

«Εκείνος είχε αρρωστήσει πολύ βαριά από καρκίνο και η Ρένα ήταν εκείνη που έδινε όλα τα νοσήλια, πλήρωνε τα πάντα για τον Χρόνη. Όταν πέθανε ο Χρόνης, άφησε πίσω του την υπερήλικη μητέρα του, η οποία ήταν πολύ φτωχή. Η Ρένα την πήρε υπό την προστασία της μέχρι που έκλεισε τα μάτια της και εκείνη, ένα χρόνο μετά το θάνατο του παιδιού της».

«Ήταν τσιγκούνα, όχι όμως πάντα. Σε στιγμές που δεν ήταν τσιγκούνα μπορούσε να δώσει τα πάντα. Έδινε πολλά σε ανθρώπους που αποδεδειγμένα το είχαν ανάγκη. Βοήθησε πολύ φτωχό κόσμο. Θα σας πω ένα παράδειγμα: Στις δύσκολες στιγμές που περνούσαν διάφοροι συνάδελφοί της, η Ρένα έτρεχε και τους βοηθούσε. Βοήθησε πάρα πολύ τη σπουδαία αρτίστα εκείνης της εποχής, την Μπελίντα. Είχε αρρωστήσει βαριά και τότε η αδελφή μου την είχε υπό τη σκέπη της μεγάλο χρονικό διάστημα, και οικονομικά και ηθικά.

Ο θάνατος των γονιών και η κατάρρευση στο καμαρίνι

«Στον πόλεμο περάσαμε μεγάλα δράματα. Έπεσε βόμβα στο σπίτι μας και έτσι σκοτώθηκαν οι γονείς μας. Το σπίτι διαλύθηκε μέχρι και το υπόγειο. Εγώ με τον αδελφό μου τον Μίμη βρισκόμασταν κάτω από ένα κρεβάτι. Θυμάμαι πυκνούς καπνούς μαζί με σκόνη από τα συντρίμμια να έχουν σκεπάσει τα πάντα. Κρατούσα τον αδελφό μου, που ήταν κουλουριασμένος ανάμεσα στα πόδια μου σαν φίδι.

Η Ρένα Βλαχοπούλου σε νεαρή ηλικία

Μετά από περίπου δύο ώρες που έπεσε η βόμβα αρχίσαμε να ψάχνουμε να βρούμε τι είχε συμβεί. Ήταν παντού σκοτάδι. Και εμείς τραυματισμένα ψάχναμε τους γονείς μας που είχαν ήδη σκοτωθεί. Κάποια στιγμή είδαμε λίγο φως και, όπως σερνόμουν εγώ πρώτος, εκείνος με κρατούσε από το πόδι, για να τον βγάλω έξω από όλη αυτή τη λαίλαπα.

Τον πήρα αγκαλιά και μέσα στα συντρίμμια των δρόμων που είχε αφήσει η βόμβα ψάχναμε να βρούμε έναν δικό μας, ένα στήριγμα. Τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας, τα τρία κορίτσια (Ρένα, Μαρίνα, Αννα), βρίσκονταν στην Αθήνα, ο μεγάλος μας αδελφός ήταν ναύτης. Και πηγαίναμε από ορφανοτροφείο σε ορφανοτροφείο μέχρι να δούμε πώς θα ζήσουμε» είπε χαρακτηριστικά, ενώ συγκινημένος πρόσθεσε: Για εμάς η Ρένα υπήρξε και μάνα και πατέρας μαζί. Εκείνη μας βοήθησε να ορθοποδήσουμε και να σπουδάσουμε».

Η συνέντευξη δόθηκε στην εφημερίδα Espesso

mixanitouxronou

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Μπράβο της για την βοήθεια που προσέφερε στους άλλους.

Comments are closed.