Η Π.Α μας γιορτάζει: Eικόνες από τους λαμπρούς εορτασμούς (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
gea_giorti_aeroporias8-768x512

O Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παρέστη στον επίσημο εορτασμό του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ικάρων, στη Δεκέλεια.

Παρόντες ήταν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης. Παραβρέθηκαν επίσης ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης, βουλευτές, Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών, απόστρατοι αρχηγοί και αξιωματικοί.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός που απηύθυνε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης:

«Αγαπητοί και αγαπητές Ίκαροι,

οι περισσότεροι από εσάς νομίζω ήσαστε εκεί, στην καταπληκτική τελετή που οργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το ΓΕΑ προς τιμήν των Αρχαγγέλων Προστατών της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου το αποκορύφωμα της τελετής ήταν η βράβευση των Βετεράνων ηρώων της Πολεμικής Αεροπορίας, αυτής της ζωντανής ιστορίας της Πολεμικής Αεροπορίας.

Θα προέτρεπα λοιπόν του Ικάρους να μην ξεχάσουν ποτέ τη χθεσινή ημέρα. Αν μου επιτρέπετε να ευχηθώ και να προτρέψω το μέλλον της Πολεμικής Αεροπορίας να εμπνευστούν από το παράδειγμα αυτών των ανθρώπων. Από τους ουρανούς όπου πέταξαν, από τις θυσίες που έζησαν, θυσίες συμπολεμιστών τους, αδελφών τους, τα όπλα φίλων τους, από τα όρια που ξεπέρασαν, από τις δοκιμασίες που βρήκαν μπροστά τους και κατανίκησαν.

Αν το κάνουν αυτό, τότε θα φανούν αντάξιοι του ρόλου και της ιστορικής παρακαταθήκης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σας εύχομαι αγαπητοί μου Ίκαροι να τους μοιάσετε κι αν μπορείτε, γιατί εύκολο δεν θα είναι, να τους ξεπεράσετε. Να είστε πάντα καλά. Ο Θεός μαζί σας όπου πετάξετε, όπου επιχειρήσετε, όπου βρεθείτε, δυνατοί και περήφανοι ως Έλληνες Αεροπόροι.

Χρόνια πολλά στην Πολεμική Αεροπορία».

    

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Όλοι αυτοί οι μεγαλογαλωναδες έχουν ορκιστεί στο Σύνταγμα και την διαφύλαξή του.Το πράττουν και πως; Έχουν διαβάσει τα απομνημονεύματα τού Έλληνα Μακρυγιάννη;Πράγματι τους είναι γνωστό το όνομα Μακρυγιάννης;Ντρέπομαι για πρώτη φορα στην ζωή μου για το καταντημα της Πατρίδας.Ολοι ειναι ανικανοι,αδιαντροποι,αναξιοπιστοι:πολιτικοί,δημοσιογράφοι,στρατιωτικοί.

Comments are closed.