Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει «προεκλογικό ρουσφέτι ΣΥΡΙΖΑ» με 526 σχολικούς φύλακες

Κοινοποίηση:
410c9434c4dba55fe75434212a73bf09_XL

Σε ευθεία καταγγελία για «προεκλογικά ρουσφέτια ΣΥΡΙΖΑ» με 526 σχολικούς φύλακες, προέβη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι 526 σχολικοί φύλακες που είχαν μεταφερθεί στα νοσοκομεία, μετά από διαθεσιμότητα, ως τραυματιοφορείς (βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό) επιστρέφουν πλέον στους δήμους, με ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών από τον κ. Αλέξη Χαρίτση.

«Η μετάταξη γίνεται με μεταφορά της θέσης τους με την προϋπόθεση ότι την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων το ποσοστό κάλυψης των θέσεων στα Νοσοκομεία προέλευσης της ειδικότητας ΥΕ Βοηθητικό Υγειονομικό να ανέρχεται σε ποσοστό τουλάχιστον 50%» σημειώνει σχετικά η ΠΟΕΔΗΝ.

Μείον 526 τραυματιοφορείς τα νοσοκομεία

Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει στη συνέχεια ότι «η κυβέρνηση με μανδύα την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των συναδέλφων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, προχωράει σε προεκλογικά ρουσφέτια, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες από την αποχώρηση των Τραυματιοφορέων από τα Νοσοκομεία».

Τέλος, καλεί τον υπουργό Υγείας «να προκηρύξει άμεσα τις 526 θέσεις Τραυματιοφορέων, πρώτα να προσληφθούν και μετά να μεταταχθούν οι πρώην Σχολικοί Φύλακες. Ήδη οι ελλείψεις σε Τραυματιοφορείς είναι μεγάλες και με την αποχώρηση τόσου μεγάλου αριθμού υπαλλήλων θα επιδεινωθεί η ταλαιπωρία των ασθενών στα ΤΕΠ και στα υπόλοιπα τμήματα των Νοσοκομείων» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΞΥΣΤΡΑ.

Comments are closed.