Η Μαρέβα “ενέκρινε” τα $2.2 εκατ. για τον Ελπιδοφόρο;

Κοινοποίηση:
mar elp

Συνεχίζεται ο σάλος για το δωράκι $2.2 εκατ. ΕΤΗΣΙΩΣ της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον Ελπιδοφόρο με το πρόσχημα της ενίσχυσης της Θεολογικής Σχολής.

Οι αληθινές διαστάσεις της υπόθεσης, όπως σημειώνει ο Νίκος Σταματάκης, “προδόθηκαν” από το γεγονός ότι είχε αναδρομική (!!) ισχύ από πέρυσι – κάτι που δείχνει τόν πανικό εντός της Αρχιεπισκοπής από την έλλειψη “ρευστού”…. Αποκαλύπτονται τώρα και οι πολύ στενές φιλικές σχέσεις του Αρχιεπισκόπου με την σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα.

Το σκάνδαλο αυτό έχει στοιχίσει πανάκριβα στον πρωθυπουργό επειδή έχει καταστρέψει μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας της κυβέρνησής του. Παρομοίως στα βάραθρα έχει πέσει και η αξιoπιστία του κ.Ελπιδοφόρου με απτές οικονομικές συνέπειες: Μεγάλος δωρητής απέσυρε την προσφορά του για δωρεά $500.000 στη Θεολογική Σχολή και άλλοι σύλλογοι και ιδιώτες αναθεωρούν επίσης τις προτεινόμενες δωρεές τους. Θα βάλουν άραγε μυαλό τα εν Αμερική αρπαχτικά του Πατριαρχείου; ΠΡΩΤΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΜΕΤΑ ΔΩΡΕΕΣ!!

Του Γιώργου Λακόπουλου (ΠΗΓΗ: anoixtoparathryo.gr)

Η ελληνική δημοσιογραφία θα έπρεπε να έχει αναρωτηθεί εγκαίρως: τι δουλειά είχε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στην ομάδα των υπουργών που συνόδευσαν τον Πρωθυπουργό στις ΗΠΑ;

Οι «επαφές για την προώθηση των ακαδημαϊκών συνεργειών μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών πανεπιστημίων» και μια Αμερικανίδα υφυπουργό που αναφέρθηκαν, μάλλον δεν είναι επαρκής εξήγηση για υπουργό. Την είχε κάνει ήδη τον Σεπτέμβριο που συνόδευε επίσης τον Πρωθυπουργό και συζήτησε με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο θέματα εκκλησιαστικής εκπαίδευσης.

Τώρα μάθαμε ποια ήταν αυτά τα θέματα: 2,2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο… αναδρομικά από το 2019 που θα φεύγουν από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Παιδείας.

Για μια χρηματοδότηση που ήταν σκάνδαλο πριν ανακοινωθεί: μια εκκλησιαστική σχολή στη Βοστώνη για την οποία και ο αποπεμφθείς υφυπουργός Αντ. Διαματάρης κομπάζει ότι έβαλε το χέρι του. Αυτή η σχολή ανήκει στην Αρχιεπισκοπή Βορείου Αμερικής.

Για παράγοντες της οποίας αναφέρονται στον ομογενειακό Τύπο χαρακτηρισμοί όπως «λαμόγια» και « απατεώνες» -για υποθέσεις επί των ημερών του προηγουμένου προκαθήμενου που συγκλονίζουν την ομογένεια και απασχολούν τις αμερικανικές αρχές. Όπως π.χ. τα δέκα εκατομμύρια που λείπουν από το ταμείο για την ανέγερση της εκκλησίας που καταστράφηκε την 11η Σεπτεμβρίου.

Η Νίκη Κεραμέως και ο Διαματάρης έστειλαν τα λεφτά στην Αμερική; Μάλλον όχι. Στο φόντο διακρίνεται ένα άλλο πρόσωπο: η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι -Μητσοτάκη.

Οι σχέσεις της με τον Ελπιδοφόρο που ανακηρύχθηκε Αρχιεπίσκοπος την περασμένη άνοιξη διαφημίζονται από την ίδια, αλλά και από τον πρωθυπουργό ως παλιές και εγκάρδιες. Π.χ. η κυρία Γκραμπόσφκι τον χαρακτήρισε « άξιο» και βρήκε ότι «νέα, ελπιδοφόρα ημέρα ξημέρωσε για την Εκκλησία μας στην Αμερική και για την Ομογένειά μας».

Στην ενθρόνιση του ήταν παρούσα ως… εκπρόσωπος της ΝΔ, δίπλα στον Γ. Κατρούγκαλο που εκπροσωπούσε την τότε κυβέρνηση. Στην Αθήνα έγινε θόρυβος, αφού έτσι την παρουσίασε ο Ελπιδοφόρος και οι φιλικές εφημερίδες της ΝΔ έγραφαν: «τον πρόεδρο της ΝΔ, εκπροσώπησε η σύζυγός του».

Ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για “χυδαία επίθεση” κατά τη συζύγου του, διαβεβαιώνοντας ότι η ΝΔ «η ΝΔ δεν είχε επίσημη εκπροσώπηση στην τελετή ενθρόνισης».

Λίγο περίεργο και εν πάση περιπτώσει πώς βρέθηκε εκεί η Μαρέβα;

«Η σύζυγός μου γνωρίζεται προσωπικά με τον κ. Ελπιδοφόρο» απάντησε.

Τώρα είναι φανερό ότι είναι μια ισχυρή γνωριμία που απέδωσε πλουσιοπάροχα στην Αρχιεπισκοπή για μια υπόθεση που δεν προσφέρει τίποτε στον Ελληνισμό- όπως δικαιολογείται εκ των υστέρων η κυβέρνηση. Ούτε ελληνικά δεν διδάσκονται όσοι φοιτούν στη σχολή της Βοστώνης. Αντίθετα δυσφημείται η χώρα αν ληφθεί υπόψη η σκανδαλώδης διαχείριση της Αρχιεπισκοπής επί σειρά ετών.

Η σύζυγός του πρωθυπουργού δικαιούνται να βρίσκεται σε κάθε ευκαιρία στο πλευρό του νέου αρχιεπισκόπου Αμερικής, αλλά η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να επιδοτείται με 2,2 εκατ. ευρώ ετησίως η Θεολογική Σχολή Βοστώνης θεωρείται πλέον σκάνδαλο.

Όπως σχολίασε ο Νίκος Φίλης από τον ΣΥΡΙΖΑ, «δίνουν στο εκκλησιαστικό – ιδιωτικό κολέγιο του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης. για 100 φοιτητές που δεν μαθαίνουν καν ελληνικά όσα δίνουνε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με περίπου 15 χιλ. φοιτητές το καθένα». Κατά την δήλωση του Κ. Γαβρόγλου τόσο στοίχισαν τα διετή προγράμματα αποφοίτων των ΕΛΠΑ στα Πανεπιστήμια που ανεστάλησαν.

«Τι δουλειά έχει η χρεοκοπημένη Ελλάδα να ενισχύει τους απατεώνες που κατασπατάλησαν το κληροδότημα και τις άλλες ιδιωτικές και κρατικές ενισχύσεις της Θεολογικής Βοστώνης και τους άχρηστους έως διεφθαρμένους;» της Αρχιεπισκοπής Αμερικής;» ανέφερε στο Helleniscope.com και ο αρθρογράφος Νίκος Σταματάκης.

Κάπως βαρύ για μια κυβέρνηση που παραδόξως εμπλέκεται διαρκώς σε περίεργες υποθέσεις που εμπλέκουν κακόφημους παράγοντες της ομογένειας. Όσο παλιά και αν γνωρίζει τον Αρχιεπίσκοπo η σύζυγος του Πρωθυπουργού, δεν συνιστά λόγο ενίσχυσης της Αρχιεπισκοπής, προτού τουλάχιστον εκκαθαριστούν τα σκάνδαλα του παρελθόντος της.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: