Η Ιταλίδα που έσπασε τον Κώδικα Ντα Βίντσι: «Νέος κατακλυσμός θα πνίξει τον πλανήτη»

Κοινοποίηση:
mystikos-deipnos-nta-vinchi

Η Ιταλία ερευνήτρια και πριντσιπέσα Σαμπρίνα Σφόρτσα Γκαλίτζια (Sabrina Sforza Galitzia), ισχυρίζεται ότι «έσπασε» τον Κώδικα Ντα Βίντσι.

Υποστηρίζει ότι ο πίνακας «Μυστικός Δείπνος», του αναγεννησιακού Ιταλού καλλιτέχνη και πανεπιστήμονα, μας προειδοποιεί πότε ένας νέος κατακλυσμός θα πνίξει τον πλανήτη.

Σύμφωνα με την Ιταλίδα, ο κατακλυσμός θα έχει ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργο έως την 1η Νοεμβρίου του έτους 4006.

Μια ημερομηνία που της προέκυψε αφού εξέτασε τον πίνακα.

Όπως λέει, το κεντρικό υπέρθυρο με σχήμα μισοφέγγαρου (ημικύκλιου) πάνω από τη χριστιανική εικόνα περιέχει ένα «μαθηματικό και αστρολογικό» παζλ, το οποίο έχει αποκρυπτογραφήσει.

Η ίδια προσθέτει ότι ο Ντα Βίντσι προέβλεψε ότι η «παγκόσμια πλημμύρα» θα ξεκινήσει στις 21 Μαρτίου 4006 και θα τελειώσει την 1η Νοεμβρίου του ίδιου έτους.

Μετά θα ακολουθήσει «μια νέα αρχή για την ανθρωπότητα», λέει η Σφόρτσα Γκαλίτζια.

Η Σαμπρίνα Σφόρτσα Γκαλίτζια σε δηλώσεις της το 2010 στην ιταλική τηλεόραση, όταν για πρώτη φορά ανακοίνωσε την αποκωδικοποίηση του πίνακα.

Όσο κι εάν ακουστεί περίεργο, η εν λόγω Ιταλίδα αριστοκράτισσα δεν είναι κάποια περιθωριακή ή γραφική.

Εργάζεται στα αρχεία του Βατικανού και μελέτησε χειρόγραφα του Ντα Βίντσι ως ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

Το Βατικανό έχει εκδώσει μελέτη της Σφόρτσα Γκαλίτζια πάνω στην ταπισερί «Μυστικό Δείπνο» του Ντα Βίντσι.

Ο Ντα Βίντσι ξεκίνησε να ζωγραφίζει τον πίνακα με τον Μυστικό Δείπνο το 1495 και τον ολοκλήρωσε το 1498.

Το έργο

Ο Μυστικός Δείπνος (ιταλ. Il Cenacolo ή L’Ultima Cena) είναι τοιχογραφία του 15ου αιώνα, δημιουργημένη από τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Βρίσκεται στο Μιλάνο της Ιταλίας, στην τραπεζαρία του μοναστηριού Σάντα Μαρία ντέλλε Γκράτσιε (Santa Maria delle Grazie – Παναγία της Χάριτος), αν και η δημιουργία του έγινε ως παραγγελία από τον δούκα Λουδοβίκο Σφόρτσα, που επιθυμούσε αρχικά το κτίριο να αποτελέσει το μαυσωλείο της οικογένειάς του.

Αποτελεί, το μεγαλύτερο έργο του Λεονάρντο και τη μοναδική νωπογραφία του που μας έχει σωθεί.

 

Ένα από τα σημαντικότερα και πολυτιμότερα έργα στην ιστορία της τέχνης και ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα και αναπαραχθέντα έργα ζωγραφικής.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: