Η Ελλάδα στέλνει ρηματική διακοίνωση στην Γερμανία για τις πολεμικές αποζημιώσεις: Τις απαιτεί επισήμως για πρώτη φορά!

Κοινοποίηση:
katoxi-1940-1000

O πρωθυπουργός όντας στην Κρήτη αποκάλυψε πως άμεσα θα σταλθεί ρηματική διακοίνωση προς το Βερολίνο απαιτώντας επισήμως τις πολεμικές αποζημιώσεις.

Είναι μια σοβαρή εξέλιξη αφού θα είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα θα τις απαιτήσει από την Γερμανία δια μέσου της αναγνωρισμένης διεθνώς διαδικασίας.

Από τα Ανώγεια όπου και εκεί Έλληνες έπεσαν θύματα της γερμανικής θηριωδίας ο Αλέξης Τσίπρας από τα Ανώγεια υποστήριξε ότι μετά από πάρα πολλά χρόνια υπάρχει «ένας δρόμος διεκδίκησης ξεκάθαρος πια, μετά την ομόφωνη απόφαση στην ολομέλεια της Βουλής σε σχέση με το πόρισμα της επιτροπής για τις επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο».

Ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε και στο ιστορικό πλαίσιο υποστηρίζοντας ότι τώρα που η χώρα δεν βρίσκεται σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο επιτροπείας και κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι πάει να κάνει κάποια συναλλαγή η ανταλλαγή.

«Τώρα πιστεύουμε πραγματικά ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε επί ίσοις όροις μία ξεκάθαρη απάντηση από τη γερμανική κυβέρνηση καθώς οι δικές μας οι διεκδικήσεις είναι σαφής αποτυπώνονται με σαφήνεια στο ομόφωνο πόρισμα της επιτροπής της Βουλής» ανάφερε σημειώνοντας ότι η ρηματική διακοίνωση προς το Βερολίνο, επίκειται άμεσα.

«Θα προχωρήσουμε άμεσα στη ρηματική διακοίνωση και θα περιμένουμε την απάντησή τους για το αν θα υπάρξει μία ξεκάθαρη θέση.

Να κάτσουμε σε ένα τραπέζι να δούμε το χρέος όλων μας απέναντι στην ιστορία.

Δεν είναι χρέος απέναντι στην Ελλάδα, είναι χρέος απέναντι στην ιστορία και σε αυτό το πόρισμα υπάρχει καταγραφή και σε ότι αφορά στο κατοχικό δάνειο και ότι αφορά στις επανορθώσεις για τις καταστροφές των υποδομών του ελληνικού κράτους αλλά και τις διεκδικήσεις των μαρτυρικών χωριών για τις σφαγές αμάχων από τον από τους ναζί την περίοδο της κατοχής», ανέφερε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας ότι ΄χει την επίσης και την ελπίδα ότι η γερμανική πλευρά θα συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι μία διεκδίκηση που αφορά διεκδίκηση των Ελλήνων απέναντι στη Γερμανία, αλλά είναι μία διεκδίκηση όλων μας απέναντι στο ιστορικό μας χρέος, να μην υπάρξει ποτέ ξανά φασισμός και να μην ξαναδούμε ποτέ ξανά μία τέτοια θηριωδία.”

Επειδή από λόγια και παραμύθια χορτάσαμε και από αυτή την κυβέρνηση, το θέμα είναι τι τελικά θα πάρει η Ελλάδα, οι διακοινώσεις και τα λόγια μόνο δεν μας λένε τίποτα!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: