«Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο κορσέ λιτότητας, αλλά ένα Σχέδιο Μάρσαλ»

Κοινοποίηση:
atnklth6

Με αφορμή την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα, η γερμανική Koelner Stadt-Anzeiger αναφέρει ότι «ένας νέος κορσές λιτότητας είναι το τελευταίο που χρειάζεται» η χώρα, για την οποία -σύμφωνα με το άρθρο γνώμη- απαιτείται «ένα είδος Σχεδίου Μάρσαλ».

«Το ζητούμενο δεν είναι νέα δάνεια», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα και αναφέρει ότι η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια κυρίως στην εκτεταμένη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα της. «Η χώρα πρέπει να οικοδομήσει δομές και θεσμούς οι οποίοι θα διασφαλίζουν το μέλλον της», αναφέρεται στη συνέχεια, όπως αναδημοσιεύει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αυτό ισχύει κυρίως για τον τομέα της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Παιδείας. Επείγουσες είναι επίσης μεταρρυθμίσεις στην Δικαιοσύνη, την Διοίκηση και την Φορολογία, οι οποίες θα καταστήσουν την Ελλάδα πιο ελκυστική για τους επενδυτές», συνεχίζει ο αρθρογράφος, για να καταλήξει ότι σε αυτό «μπορεί να βοηθήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα επιτρέψει να την βοηθήσουν».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: