Η Αυστραλία αναγνωρίζει τη Δυτική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ

Κοινοποίηση:
Capture

«Οριστική» χαρακτήρισε την απόφαση της αυστραλιανής κυβέρνησης να μεταφέρει την πρεσβεία της από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντας την ιερή πόλη ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, ο πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον.

Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, η Αυστραλία είναι δεδομένο πλέον ότι αναγνωρίζει τη Δυτική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, η μεταφορά της πρεσβείας, ωστόσο, θα καθυστερήσει, μέχρι να σταματήσουν οι ταραχές που επικρατούν και οι αντιδράσεις των Παλαιστινίων.

Την απόφαση ανακοίνωσε σε ομιλία του στο Ινστιτούτο του Σίδνεϊ ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, τονίζοντας ωστόσο ότι έχει αποφασιστεί η αναγνώριση της Ανατολικής Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του κράτους της Παλαιστίνης, το οποίο θα δημιουργηθεί μελλοντικά, καθώς η υποστήριξη της λύσης των δύο κρατών αποτελεί πάγια εξωτερική πολιτική της χώρας.

Μέχρι να σταματήσουν οι ταραχές στην Ιερουσαλήμ, η Αυστραλία θα διατηρεί ένα γραφείο στην Ιερουσαλήμ, το οποίο θα είναι επιφορτισμένο με θέματα που αφορούν την Άμυνα και το Εμπόριο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: