Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ! Η προδοσία της Κύπρου είχε πάντα χρώμα κόκκινο!…

Κοινοποίηση:
kypros_den_xehno__article

Τα ιερά χώματα της Κύπρου ακόμη και σήμερα μαρτυρούν τι εστί προδοσία, καθώς κάθε Έλληνας (και όχι ελληνόφωνος) νιώθει ένα σφίξιμο στη καρδιά του μόλις βλέπει τις τουρκικές σημαίες στον Πενταδάκτυλο. Η ιστορία της Κύπρου εμπεριέχει πολλές προδοσίες, αλλά ακόμη περισσότερους προδότες.

Οι προδοσίες είχαν αρχίσει πολύ πριν τα γεγονότα που οδήγησαν στη διχοτόμηση του νησιού. Ήταν το 1929 όπου άρχιζαν οι πρώτοι αγώνες Ένωση της Κύπρου με την υπόλοιπη Ελλάδα, οπότε και κάποιοι εξέφρασαν μια διαφορετική άποψη: «Οι Κύπριοι πρέπει να αγωνισθούν κατά των ενωτικών, των ντόπιων Κυπρίων εκμεταλλευτών τους, που τους καταπιέζουν και τους ληστεύουν και που αγωνίζονται για την παράδοση τους ως υποχειρίων στον Ελληνικό ιμπεριαλισμό. ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΖΥΓΟΣ», έγραφε ο Ριζοσπάστης στις 18 Νοεμβρίου 1929. Η στάση τους και οι απόψεις των κομμουνιστών δεν άλλαξαν ποτέ.

Ήταν 5 Μαΐου 1955 και η εφημερίδα ΑΥΓΗ χαρακτήριζε τους μαχητές της ΕΟΚΑ» νταήδες με τυχοδιωκτικές ενέργειες» και συνέχιζε «αεροβομβιστές που προβοκάρουν τον αγώνα του Κυπριακού λαού». Ασφαλώς η προδοσία δεν έμεινε σε ιδεολογικό επίπεδο, στο βιβλίο “Η Κομμουνιστική ηγεσία του Κυπριακού Αγώνος” σελ 44 διαβάζουμε: «Και ενώ αι Κυπριακαί Αρχαί ζαλισμέναι από τον αιφνιδιασμόν της 1ης Απριλίου προσπαθούν ματαίως να βρουν ποιοι οι πρωτεργάται και αρχηγοί του κινήματος, ο αρχηγός του ΚΚΕ Ζαχαριάδης εις την ραδιοφωνικήν εκείνην ομιλίαν του, αποκαλύπτει δια πρώτην φοράν εις τους Άγγλους την ταυτότητα του Διγενή. Και το Ακελικόν όργανον “Ν. Δημοκράτης” έσπευσε να δημοσιεύση την ομιλίαν εκείνην δια να μεταδοθή και εν Κύπρω παντού η προδοσία».

Να είναι σίγουροι δηλαδή ότι οι Άγγλοι θα μάθουν ποιος ήταν ο Αρχηγός της ΕΟΚΑ. Ασφαλώς οι “κακοί Άγγλοι” για τους κομμουνιστές, δεν ξέχασαν να τους ευχαριστήσουν μέσω του BBC στις 29 Αυγούστου 1956 μεταδίδοντας: «Με φυλλάδια που αντιτίθενται εις την ΕΟΚΑ και ζητεί συνέχισιν της εκεχειρείας και την ειρήνευσιν πράγμα που δεικνεύει ότι το ΑΚΕΛ έχει συναίσθησιν των επιθυμιών του λαού». Για τους κομμουνιστές εχθρός ήταν η Ελλάς και όχι η Αγγλία. Για τους κομμουνιστές η Ένωση ήταν ιμπεριαλιστικός ζυγός ενώ η Αγγλική επικυριαρχία θα αποτελούσει ειρήνευση. Πολλά μπορούμε να ανφέρουμε αφού οι απόψεις των κομμουνιστών ακόμη και σήμερα δεν έχουν αλλάξει.

Αντί επιλόγου θα παραθέσομε απόσπασμα από τη κατάθεση του Ν. Σαμψών στη δίκη του ΑΣΠΙΔΑ στις 23 Νοεμβρίου 1966: «Από την προδοτική θέσι των κομμουνιστών πιάστηκε και κρεμάσθηκε ο Καραολής. Γιατί το ΑΚΕΛ έστειλε τον Καραολή στην Κρεμάλα. Αν οι κομμουνισταί δεν του πετούσαν στα πόδια ένα ποδήλατο καθώς πήγαινε να φύγη, δεν θα τον είχαν πιάσει.»…

ΠΗΓΗ: elkosmos.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Α, ΡΕ ΚΟΜ-ΜΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΄΄ΚΑΚΟΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ΄΄ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ…..

Comments are closed.