Ηλεία: Ο ψαράς σήκωσε τα δίχτυα και είδε αυτό που θα θυμάται για καιρό! (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
psaries

Ένας ψαράς θα θυμάται την ψαριά αυτή για πολύ καιρό. Όταν σήκωσε τα δίχτυα από τη θάλασσα, κατάλαβε ότι αυτό που έπιασε ήταν αυτό που φοβόταν.

Μετά τον λαγοκέφαλο των 5,5 κιλών που έπιασαν ψαράδες στα Χανιά, ένας ακόμη μεγάλος λαγοκέφαλος αλιεύτηκε στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα στην Ηλεία. Ο ψαράς “σήκωσε” από τη θάλασσα έναν λαγοκέφαλο συνολικού βάρους 3,8 κιλών, και ασφαλώς πρόκειται σαφώς για ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν εντοπιστεί στη συγκεκριμένη περιοχή.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνουν οι ειδικοί, ο αριθμός των λαγοκέφαλων που αλιεύονται στην περιοχή αυξάνεται διαρκώς, και φαίνεται πως έχουν μεταναστεύσει και στο Ιόνιο…

lagokefalos-110-768x512

Ο λαγοκέφαλος (επιστημονική ονομασία: Lagocephalus sceleratus) είναι ψάρι που ζει κυρίως στον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Μετά το 2003 εμφανίστηκε και στη Μεσόγειο, καθώς και στο Αιγαίο, ως λεσσεψιανός μετανάστης, μεταναστεύοντας δηλαδή από την Ερυθρά Θάλασσα μέσω της διώρυγας του Σουέζ στη Μεσόγειο. Η κατανάλωσή του, χωρίς να απομακρυνθούν πριν το μαγείρεμα μέρη του που περιέχουν τη δηλητηριώδη τοξίνη τετραδοτοξίνη, μπορεί να επιφέρει αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση ακόμη και θάνατο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: