ΗΠΑ: Συλλήψεις εφήβων που σχεδίαζαν να ανατινάξουν ισλαμικό τέμενος

Κοινοποίηση:
astynomia

Οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες είναι ανήλικοι

Σχέδιο για πολλούς μουσουλμάνους νεκρούς, με την τοποθέτηση βόμβας σε ισλαμιστικό τέμενος στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, είχαν ετοιμάσει τέσσερα άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες είναι ανήλικοι. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εντόπισε τις δραστηριότητές τους και αφού οργάνωσε ειδική επιχείρηση, προχώρησε στη σύλληψη και των τεσσάρων, ηλικίας 16, 18, 19 και 20 ετών.

Οι φωτογραφίες και τα ονόματα των τριών εκ των τεσσάρων:

silliftherntes.png

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία και η αντιτρομοκρατική, οι τέσσερις υποψήφιοι δράστες σκόπευαν να τοποθετήσουν ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό σε μουσουλμανικό τέμενος στην πόλη Ίσλαμπεργκ, της πολιτείας της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια να μπουν στο κτίριο και να πυροβολήσουν αδιακρίτως, όσους έβρισκαν μπροστά τους.

Η αστυνομία, έπειτα από πληροφορίες που συγκέντρωσε, εντόπισε τους τρεις από την τετραμελή ομάδα στον σταθμό του ηλεκτρικού σταθμού στο Ρότσεστερ και ακολούθησε η σύλληψη του 16χρονου.

Κατά την έρευνα που έγινε στις οικείες των συλληφθέντων νεαρών, βρέθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί στο σπίτι του 16χρονου και συνολικά πάνω από 20 όπλα, τα οποία οι τέσσερις υποψήφιοι δράστες είχαν κρύψει σε διάφορα σημεία 23 όπλα διαφόρων διαμετρημάτων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: