Ζουμερή μπριζόλα: Η συνταγή του Michael Jordan…

Κοινοποίηση:
6eb3053d0a5d4defb652a9f1bb5399b7

Εκτός από κορυφαίος εντός του παρκέ, ο Michael Jordan ξέρει πως να κυριαρχεί και εκτός αυτού, ειδικά όταν το παιχνίδι παίζεται στον τομέα του φαγητού. Ένα από τα πιο αγαπημένα εδέσματα του MJ είναι οι σιτεμένες μπριζόλες – ειδικά οι New York Strip κοπές- τις οποίες φροντίζει να πλαισιώνει με ιδανικό τρόπο. Χρειάζεται μόνο ένα γλάσο και ένα dressing και σας έχουμε και για τα δύο τη συνταγή για να δοκιμάσετε ακριβώς όπως ο Air.

Υλικά για Brown Butter Beef Fat Glaze: 1 φλιτζάνι Worcestershire sauce,1 φλιτζάνι σιρόπι καλαμποκιού, 400 γραμμάρια βούτυρο, 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, 1 φλιτζάνι λίπος βοδινού.

Υλικά για Balsamic Ginger Jus: 1 φλιτζάνι βαλσάμικο, 1/2 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου, 2 φλιτζάνια σάλτσα demi-glace, 1 κ.σ. αλάτι, 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι, 90 γρ. τριμμένο τζίντζερ, 220 γρ. ψιλοκομμένα λαχανικά, 100 γρ. τριμμένο σκόρδο.

*τα υλικά είναι για 4 μπριζόλες.

Εκτέλεση για Butter Beef Fat Glaze

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την Worcestershire και το σιρόπι καλαμποκιού και τα βράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα. Τότε αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη.

Σε άλλο σκεύος ζεσταίνετε το βούτυρο μέχρι να σκουρύνει ελαφρά. Σε άλλο σκεύος ζεσταίνετε και την κρέμα γάλακτος και την αναμιγνύετε με το βούτυρο. Τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν. Όταν όλα τα υλικά κρυώσουν τα χτυπάτε όλα μαζί με το λίπος μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Εκτέλεση για Balsamic Ginger Jus

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζετε τα λαχανικά, το σκόρδο και το τζίντζερ. Προσθέτετε το βαλσάμικο, το ζωμό κοτόπουλου και την demi-glace. Στο τέλος ρίχνετε το αλατοπίπερο.

Σερβίρετε τη μπριζόλα σας, ιδανικά χωρίς κόκαλο, ψημένη μέτρια και κομμένη σε λεπτές φέτες συνοδεύοντάς την με τις παραπάνω σάλτσες.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: