19/04/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Ζημιά και στην Κύπρο από την Thomas Cook: 15.000 τουρίστες στο νησί

Κοινοποίηση:
thomas-cook-ena

Βαρύ είναι το πλήγμα για τον κυπριακό τουρισμό από την πτώχευση της Thomas Cook.

Η κατάρρευση αφήνει εκτεθειμένες οικονομικά τουριστικές επιχειρήσεις που είτε έχουν δώσει προκαταβολές, είτε αναμένουν να πληρωθούν, ενώ το μεγάλο ερωτηματικό αφορά το μέγεθος της «τρύπας» που ανοίγει στη βρετανική αγορά.

Το 1/3 των συνολικών αφίξεων Βρετανών στη Κύπρο, προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο και η Thomas Cook έφερνε στο νησί 150.000 επισκέπτες. Σύμφωνα με τον Κύπριο υφυπουργό Τουρισμού, η εταιρεία αναμενόταν να μεταφέρει στην Κύπρο ακόμη 45.000 τουρίστες μέχρι το τέλος του χρόνου.

Στο νησί βρίσκονται 15.000 τουρίστες από Βρετανία, σκανδιναβικές χώρες και Γερμανία, που έχουν ταξιδέψει μέσω της Thomas Cook, με τις χώρες προέλευσής τους να έχουν την ευθύνη επαναπατρισμού τους, αλλά και τα έξοδα για τη φιλοξενία τους στην Κύπρο.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της πτώχευσης της Thomas Cook, η British Airways ανακοίνωσε αύξηση τιμών για τους προορισμούς της.

Στον αέρα και οι γάμοι

Επίσης χιλιάδες λίρες αναμένεται να χάσουν πολλοί Βρετανοί οι οποίοι είχαν προγραμματίσει να έρθουν στην Κύπρο με την Thomas Cook, τόσο οι ίδιοι όσο και οι συγγενείς τους, προκειμένου να παντρευτούν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Chloe Sharpe και του Paul Kerfoot.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, το ζευγάρι ξόδεψε 15.000 στερλίνες προκειμένου να παντρευτεί στην Κύπρο, ωστόσο βλέπουν τα λεφτά τους να κάνουν φτερά. Μάλιστα, όπως αναφέρουν, ο υπεύθυνος της Thomas Cook το τελευταίο διάστημα σταμάτησε να απαντά στα email που του έστελναν, γεγονός που τους ανησύχησε ιδιαίτερα.

Σε δηλώσεις της στην Metro η Chloe ανέφερε ότι η Κύπρος σημαίνει πολλά γι’ αυτούς συναισθηματικά, καθώς εκεί ο Paul της είχε κάνει πρόταση γάμου. «Δώσαμε 6.000 στερλίνες στην Thomas Cook για τον γάμο, ενώ κλείσαμε και εκκλησία στην Πάφο για τις 15 του Οκτώβρη. Επίσης, δώσαμε άλλες 9.000 στερλίνες για τον φωτογράφο και για μία βόλτα με πλοίο για τους 50 καλεσμένους μας», πρόσθεσε η Chloe.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: