ΖΑΛΙΣΜΕΝΟΣ από την πολύ… “σκόνη” – Ράμα: «Σκέφτομαι κάτι μεγαλύτερο από μια «Μεγάλη Αλβανία»…

Κοινοποίηση:
rama-750x430

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, δήλωσε χθες το βράδυ ότι ονειρεύεται κάτι μεγαλύτερο από μια «Μεγάλη Αλβανία» και αυτή είναι η μεγάλη  Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί με τους Σέρβους, τους Σλαβομακεδόνες και τους Αλβανούς.

Μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιουγκέρ, σε ερώτηση από το σερβικό πρακτορείο  ‘Τανγιούγκ’, ένα υπάρχει κάποια συγκεκριμένη στρατηγική για το ζήτημα «της ένωσης  της Αλβανίας με το Κοσσυφοπέδιο» ή εάν το έχει θέσει ως μέσο πίεσης στο διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινα, ο Ράμα απάντησε ότι μιλάει για «κάτι μεγαλύτερο» και πρόσθεσε ότι «δεν είναι μια μεγάλη Αλβανία, αλλά μέσα στη μεγάλη Ευρώπη με τους Σέρβους, τους Σλαβομακεδόνες και τους Αλβανούς, όλοι μαζί σε αυτήν».

Ο Ράμα,  είπε οι  χώρες των Δυτικών Βαλκανίων βρίσκονται εντός των ευρωπαϊκών συνόρων και τις παρομοίασε ως  «όργανα  του σώματος που δεν  βρίσκονται στη θέση τους».

«Η ΕΕ θα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με αυτά τα όργανα, δεν θα τα αφήσει να αιμορραγούν έξω, θα πρέπει να λάβουν θέση στο σώμα που ανήκουν», είπε παραστατικά  ο Ράμα, όπως σημειώνει η σερβική ‘Blic’.

Πηγή: ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: