Εφτασε μέχρι το Ευρωπαικό Δικαστήριο, για να… παντρευτεί την κουνιάδα του!

Κοινοποίηση:
gamos

Στα κωλύματα γάμου, που επικαλείται η χώρα μας και καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος στα πινάκια του ΕΔΔΑ, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Λίνος – Αλέξανδρος Σισιλιάνος, στην εκδήλωση, που έγινε προς τιμήν του στην Εταιρία Δικαστικών Μελετών, όπως κατέγραψε το ρεπορτάζ στην προηγούμενη ανάρτηση.

Οπως είπε ο κ. Σισιλιάνος, η Ελλάδα θέτει κωλύματα γάμου, που δεν ισχύουν σε άλλες ευρωπαικές χώρες και ανέφερε την περίπτωση, για γάμο εξ αγχιστείας σε δεύτερο βαθμό.
Κάποιος ήθελε να παντρευτεί την κουνιάδα του, σε δεύτερο γάμο, είπε και συμπλήρωσε:
“Mόνον η Ελλάδα και το Σαν Μαρίνο έχουν τέτοια κωλύματα. Το ζευγάρι ήταν μαζί 10 χρόνια και ζούσε παντρεμένο επί 5 χρόνια. Κανείς δεν είπε τίποτα, ούτε τα παιδιά τους. Ο γάμος τους ακυρώθηκε. Αλλά η ακύρωση του γάμου δυσανάλογο μέτρο, είπε το ΕΔΔΑ”.
Άλλη υπόθεση, στην οποία αναφέρθηκε αφορούσε “ζήτημα διεθνούς απαγωγής παιδιού, καθώς το δικαστήριο έδινε την επιμέλεια του ενός παιδιού, στη Ρουμάνα μητέρα, που ζει στη Γαλλία και του άλλου παιδιού, στον πατέρα, που ζει στα Γιάννενα. Τα παιδιά όμως ήθελαν, να ζήσουν μαζί. Το ΕΔΔΑ είπε ότι, πρέπει να ακουστούν τα παιδιά και να μην χωρίσουν”.

Από τις Δικογραφίες της Μαίρης Μπενέα

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: