Ευρωβουλευτής δεν γεννιέσαι, γίνεσαι ακόμη και αν είσαι… απόφοιτος δημοτικού! Εκλεκτοί χωρίς πτυχία με υπαλλήλους- πολυεργαλεία!

Κοινοποίηση:
ΠΛΑΤΩΝ

Ευρωβουλευτής δεν γεννιέσαι, γίνεσαι ακόμη και αν είσαι… απόφοιτος δημοτικού! Εκλεκτοί χωρίς πτυχία με υπαλλήλους-πολυεργαλεία!

Την επόμενη Κυριακή αποφασίζουμε ποιους ανθρώπους θα στείλουμε στο ευρωκοινοβούλιο προκειμένου να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα … (άνεργα) παιδιά μας!

Οι λίστες των κομμάτων είναι φουλ… Celebrities, ηθοποιοί, τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες, άνεργοι, πολιτικοί, απόφοιτοι δημοτικού και γυμνασίου διεκδικούν ένα έδρανο στην ευρωβουλή και γιατί όχι αφού ο μισθός είναι παχυλός, ενώ στα απαραίτητα προσόντα που ζητούνται δεν είναι καν η γνώση μιας ξένης γλώσσας, όπως για παράδειγμα τα Αγγλικά!!!!

Καλά διαβάσατε! Την στιγμή που για να προσληφθεί ένας «γραφιάς» στο ευρωκοινοβούλιο τον «περνούν από κόσκινο», ζητώντας του (overqualified) βιογραφικό με προϋπηρεσίες, συστάσεις και τουλάχιστον δύο ξένες γλώσσες και παιδεύοντας τον με εξετάσεις και συνεντεύξεις που διαρκούν έως και ένα χρόνο, οι «εκλεκτοί» των λαών, μπαίνουν θεωρητικά ακόμη και αν είναι «ντουβάρια», αρκεί να έχουν μαζέψει τα απαραίτητα….. ψηφαλάκια!

Tα προσόντα που πρέπει να έχει κανείς για να γίνει ευρωβουλευτής;

Με μεγάλη αποχή, αν είσαι μάγκας και ξέρεις που να χωθείς, και λιγότερο από 25.000 ψήφοι είναι αρκετοί για να σε βάλουν στην ευρωβουλή, όσο «φτωχό» και να είναι το βιογραφικό σου ! Σε αντίθεση με άλλες θέσεις, εδώ τυπικά:

-δεν απαιτούνται πτυχία, ντοκτορά και Μεταπτυχιακά!

-δεν χρειάζεται να ξέρεις ξένες γλώσσες!

-δεν χρειάζεται να ξέρεις που παν τα τέσσερα!

-δεν ενδιαφέρει κανέναν η προϋπηρεσία και τα ένσημα σου!

-δεν χρειάζεται να έχεις κάνει σεμινάρια!

-δεν απαιτούνται βασικές γνώσεις υπολογιστή

Και μπορεί στις περισσότερες (κοινές θνητές) δουλειές η ταχύτητα, η αποδοτικότητα και οι στόχοι να δίνουν τα bonus και τις προαγωγές, ωστόσο στο ευρωκοινοβούλιο ο χαρακτήρας, οι δημόσιες σχέσεις και οι συμμαχίες με τις δυνατές πολιτικές ομάδες βοηθούν στην προάσπιση και την θέσπιση τελικά συγκεκριμένων πολιτικών .

Τα καθήκοντα των ευρωβουλευτών

Ποιες όμως θα είναι οι αρμοδιότητες των 751 βουλευτών που θα εκπροσωπήσουν περισσότερους από 500 εκατομμύρια πολίτες σε 28 κράτη μέλη για τα επόμενα πέντε χρόνια;

– η διαμόρφωση νόμων που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή των πολιτών της Ευρώπης

– ο καθορισμός του ετήσιου προϋπολογισμού της ΕΕ.

– ο έλεγχος και η εποπτεία επί των υπόλοιπων θεσμικών οργάνων της ΕΕ κ.α.

Οι βουλευτές θα μοιράζουν τον χρόνο τους ανάμεσα στην εκλογική περιφέρειά τους, στο Στρασβούργο, όπου θα διεξαχθούν 12 σύνοδοι της ολομέλειας κάθε έτος, και στις Βρυξέλλες,όπου θα συμμετάσχουν σε πρόσθετες συνόδους, καθώς και σε συνεδριάσεις των επιτροπών και των πολιτικών ομάδων τους.

Οι ευρωβουλευτές πρέπει επίσης να υπακούουν στον Κώδικα Δεοντολογίας και να ενεργούν αποκλειστικά και μόνο προς το δημόσιο συμφέρον και να ασκούν το έργο τους με ανιδιοτέλεια, ακεραιότητα, ανοικτό πνεύμα, επιμέλεια, εντιμότητα, αίσθημα ευθύνης και σεβασμό προς την υπόληψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Κώδικας δεοντολογίας υποχρεώνει επίσης τους βουλευτές να υποβάλλουν λεπτομερή δήλωση των οικονομικών τους συμφερόντων, να δηλώνουν τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τρίτους όπως επίσης και αν τα έξοδα των ταξιδιών ή της διαμονής τους καλύπτονται από τρίτους. Οι βουλευτές οφείλουν επίσης να δηλώνουν τα δώρα που έλαβαν κατά την εκπροσώπηση του Κοινοβουλίου με την επίσημη ιδιότητά τους. (Όλα τα παραπάνω καταγράφονται σε ειδικά μητρώα)

Στην Ελλάδα για να πάρει κανείς τις μηνιαίες αποδοχές του ευρωβουλευτή πρέπει στην κυριολεξία να κάνει…. παπάδες, αφού ο μηνιαίος μισθός των βουλευτών, χωρίς τον φόρο, ανέρχεται, σύμφωνα με το ενιαίο καθεστώς, σε 8.484 ευρώ (2017). Ο μισθός προέρχεται από τον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου και υπόκειται σε κοινοτικό φόρο και εισφορά για την ασφάλεια ατυχήματος. Τα κράτη μέλη μπορούν επίσης να υποβάλλουν το μισθό σε εθνικούς φόρους.

Συντάξεις

Ποιος ΕΦΚΑ και ποιο ….. ΙΚΑ, στο ευρωκοινοβούλιο είναι η γλύκα!

Αν έχεις περάσει από τα έδρανα του κοινοβουλίου δεν χρειάζεται να μετράς και να αγοράζεις ένσημα, ούτε να περιμένεις πότε και αν θα φτάσεις τα 67, αρκεί να έχεις πατήσει τα 63! Η σύνταξη θα ανέρχεται στο 3,5% επί του μισθού για κάθε πλήρες έτος άσκησης της εντολής και δεν υπερβαίνει το 70% συνολικά, δηλαδή περίπου 4350 ευρώ !

Καθόλου άσχημα αν αναλογιστεί κανείς πως στην Ελλάδα η μέση σύνταξη Κατρούγκαλου είναι γύρω στα 575 ευρώ ! Το κόστος αυτών των συντάξεων καλύπτεται και αυτό από τον προϋπολογισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Παράλληλα, οι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου λαμβάνουν αποζημιώσεις για την κάλυψη εξόδων που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων.

Για να μην σας κουράζουμε οι ευρωβουλευτές τρώνε, πίνουν, κοιμούνται, ταξιδεύουν και διατηρούν γραφεία χωρίς να ξοδεύουν φράγκο από την τσέπη τους, αρκεί να μην απουσιάζουν αδικαιολόγητα! Φανταστείτε πως μόνο για σίτιση, στέγαση και άλλες συναφείς δαπάνες το κοινοβούλιο τους δίνει 300 ευρώ την ημέρα, παρέχοντας τους επιπλέον extra χρήματα κάθε φορά που πραγματοποιείται Ολομέλεια στο Στρασβούργο!

Ταυτόχρονα, η διοίκηση του Κοινοβουλίου παραχωρεί απευθείας διαπιστευμένους «βοηθούς –τζιμάνια», ενώ τους δίνει την δυνατότητα να προσλάβουν τρία άτομα της επιλογής τους τα οποία θα παίρνουν τουλάχιστον 1800 ευρώ έκαστος!

Μετά από όλα αυτά, μήπως ήρθε η ώρα να στείλουμε με την ψήφο μας άξιους ανθρώπους που θα μπορούν με τις γνώσεις, τις ικανότητες και τις διασυνδέσεις τους να κάνουν κάτι ουσιαστικό για την πατρίδα! Μην πάνε χαμένα και τα λεφτά ….

Πηγή: thesecretrealtruth

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: