To μάθαμε από τον Ερντογάν! Διασύρει Α.Τσίπρα ο σουλτάνος: Aπαίτησε κάτω από την Ακρόπολη να….

Κοινοποίηση:
erdogan_tsipras_st1-768x485

Να ανοίξει το τζαμί Φετιχέ στην Πλάκα ζήτησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι το ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό ως αντάλλαγμα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη. Όταν ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι θα ανοίξει το τζαμί, ο Ερντογάν τον ρώτησε γιατί δεν υπάρχει μιναρές.
Μια ακόμη προεκλογική συγκέντρωση, αυτή τη φορά στην Αδριανούπολη, εκμεταλλεύθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να προκαλέσει την Αθήνα, με αναφορές στο τζαμί που θέλει να λειτουργήσει στην πρωτεύουσα. Και μάλιστα λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Άγκυρα και τη μαραθώνια σύναντησή τους στο «Λευκό Παλάτι».

Ο Ερντογάν δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι όταν ο Αλέξης Τσίπρας του έθεσε το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, εκείνος του ζήτησε σε αντάλλαγμα να ανοίξει το τζαμί Φετιχέ στην Πλάκα και αναρωτήθηκε… που είναι ο μιναρές του.

«Οι θρησκευτικές μειονότητες μπορούν να εξασκήσουν τα δικαιώματά τους με πολλούς τρόπους. Τους επιστρέψαμε ακόμη και την ακίνητη περιουσία τους. Αντίθετα, τα τζαμιά μας στη Δύση δέχονται βομβιστικές και εμπρηστικές επιθέσεις. Στη «Δυτική Θράκη» και στη Γερμανία», είπε ο Ερντογάν μιλώντας στο πλήθος.

Ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε πως στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, είπε το ίδιο πράγμα. «Όταν συναντήθηκα με τον κ. Τσίπρα, του είπα το ίδιο. Είπα: «κοίταξε, θέλετε κάτι από εμάς. Θέλετε τη Θεολογική Σχολή (της Χάλκης)». Είπα «ας ανοίξουμε το Φετιχέ Τζαμί (σ.σ. στην Πλάκα). Είπαν «θα ανοίξουμε το τζαμί». Και γιατί δεν υπάρχει μιναρές; Θα μπορούσαν οι εκκλησίες να είναι χωρίς καμπαναριό; Ποιο είναι το ουσιαστικό μέρος ενός τζαμιού; Οι μιναρέδες που φτάνουν ως τον ουρανό».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Εμείς διεκδικούμε Κωνσταντινούπολη με 13 εκατομμύρια κόσμο, ε τι διαλο να μην διεκδικήσουν και αυτοί την Θράκη, χα χα χα, και αν τόσα και τόσα παιγνίδια δεν παιζωντουσαν τότε τα ΜΜΕ και τα επιτελεία τους θα πουλούσαν DVD και CD στης παραλίες το καλοκαίρι και τσατσαρες στα φανάρια το χειμώνα

  2. Δεν χρειάζεται να τον διασύρει ο Ερντογαν. Απο μονος του διασύρεται.

  3. Τζαμι και μιναρε??? εκει μεσα θα σας κατσουμε ολους και μετα θα σας θαψουμε κατω απ τα συντριμια , μετα της απ ευθειας βολες αρματων μαχης γιουσουφακια ανθέλληνες προδοτες….

Comments are closed.