Ερντογάν: “Διώξαμε τους εισβολείς” – Οι Τούρκοι γιορτάζουν τα 100 χρόνια από τις ΣΦΑΓΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που ονομάζουν «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» (BINTEO)

Κοινοποίηση:
epa06442950 A handout photo made available by the Turkish Presidential Press Office shows Turkish President Recep Tayyip Erdogan addressing members of parliament from his ruling Justice and Development Party (AKP) in Ankara, Turkey, 16 January 2018.  EPA/TURKISH PRESIDENTAL PRESS OFFICE HANDOUT  HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

«Ζήτω η ελεύθερη, η ανεξάρτητη και η ισχυρή Τουρκία. Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα που πριν από 100 χρόνια ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, φτάνοντας στην Σαμψούντα, ξεκίνησε τον εθνικό μας αγώνα. Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα που διώξαμε από τα εδάφη μας τους εισβολείς, είναι η ημέρα της εθνικής βούλησης, της ομοψυχίας και της εθνικής αφύπνισης. Η 19η Μαΐου είναι ημέρα της ανάστασης του έθνους μας.

Η 19η Μαΐου αποτελεί το πρώτο βήμα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.   Απευθυνόμενος παράλληλα στους νέους, ο Τούρκος πρόεδρος τους έθεσε προ των ευθυνών τους απέναντι στην πατρίδα και τους αγώνες των προγόνων τους. «Αγαπητοί νέοι. Όπως και χθες, έτσι και σήμερα εσείς θα προστατεύσετε αυτή την χώρα ενάντια στις εστίες του κακού και την προδοσία κατά της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας μας».

Βίντεο με τίτλο «Βήμα βήμα για τον Εθνικό Αγώνα» ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Πέμπτη το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Το βίντεο είναι αφιερωμένο στην 100ή επέτειο από την απόβαση του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στη Σαμψούντα, στις 19 Μαΐου του 1919, «που σήμανε την αρχή της ανεξαρτησίας της Τουρκίας από τους Έλληνες και τους Συμμάχους τους».

Το βίντεο αυτό είναι το πρώτο μίας σειράς εικονογραφημένων αφιερωμάτων που έχει ετοιμάσει το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας για τις επόμενες 4 ημέρες, μέχρι και σήμερα Κυριακή που θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις για την εθνική εορτή.

Σκοπός του τουρκικού κράτους είναι να εξηγήσει μέσα από εικόνες βήμα βήμα την Ιστορία.

Το σημερινό βίντεο εξηγεί τι συνέβη στις 16 Μαΐου του 1919, δηλαδή πριν από έναν ακριβώς αιώνα, οπότε ο Μουσταφά Κεμάλ Πασά ξεκίνησε το ταξίδι του από την Κωνσταντινούπολη για τη Σαμψούντα.

Στο βίντεο παρουσιάζονται φωτογραφίες του Ατατούρκ από εκείνη την περίοδο, μαζί με λεζάντες από φράσεις που είχε πει.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: