Εργαλείο της Google σας ενημερώνει άμεσα αν «κινδυνεύουν» οι κωδικοί ασφαλείας σας

Κοινοποίηση:
safe-net

Μερικοί διαχειριστές κωδικών πρόσβασης (οι λεγόμενοι “password managers”) διαθέτουν ελέγχους κωδικών πρόσβασης, αλλά η Google θεώρησε καλή ιδέα να προσθέσει τους ελέγχους στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των χρηστών του διαδικτύου.

Τo «Google Password Checkup» λειτουργεί μόνο με τον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης του προγράμματος περιήγησης «Chrome» (browser) και όχι με διαχειριστές κωδικών πρόσβασης τρίτων κατασκευαστών, όπως το «LastPass» ή το «1Password».

Το εργαλείο αυτό της Google, είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς οι χάκερ – που ευθύνονται για παραβιάσεις δεδομένων σε ιστότοπους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το «Yahoo», το «LinkeIn» κλπ – έχουν την δυνατότητα να δημοσιεύσουν μεγάλες βάσεις δεδομένων με ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου(!).

→Καλό θα είναι να μένετε πάντα ενημερωμένοι, σχετικά με τους «κινδύνους» που παραμονεύουν στον… κόσμο του διαδικτύου και να αλλάζετε συχνά τους κωδικούς ασφαλείας, τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε ιστότοπους που χρησιμοποιείτε καθημερινά -ή αρκετά συχνά- και απαιτούν κωδικούς ασφαλείας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: