Εργάτες βιομηχανίας γάλακτος κλωτσάνε και βασανίζουν αγελάδες για να….Το βίντεο έχει προκαλέσει σάλο!

Κοινοποίηση:
ageladaklwtsi

Ένα βίντεο, όπου βλέπουμε έναν εργαζόμενο βιομηχανίας γάλακτος, να κλωτσάει αγελάδες στο κεφάλι και να τις χτυπά με μεταλλικές ράβδους, είχε προκαλέσει σάλο και είχε ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων.

Το γεγονός ώθησε τις αρχές να ξεκινήσουν έρευνες σε μία από τις μεγαλύτερες γαλακτοπαραγωγικές μονάδες της Φλόριντα.

O σερίφης Νοέλ Στέφεν δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την Πέμπτη ότι ανέθεσε σε έναν ανακριτή την υπόθεση Λάρσον Ντάιρι. Και τα σούπερ μάρκετ Publix της Φλόριντα ανακοίνωσαν ότι έχουν διακόψει τη συνεργασία τους με τη Λάρσον , προσθέτοντας σε μια δήλωσή τους ότι η εταιρεία «είναι συγκλονισμένη» από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τις αγελάδες.

Η Publix δήλωσε ότι έχει έρθει σε επαφή με το Υπουργείο Γεωργίας της Φλόριντα λόγω της συγκεκριμένης κακοποίησης. Σε μια δήλωσή της, η εταιρεία είπε: «μας ενοχλούν οι εικόνες και έχουμε σοκαριστεί από την απίστευτη σκληρότητα που δείχνει η Λάρσον προς τα ζώα».

Το βίντεο τραβήχτηκε από έναν ερευνητή της Animal Recovery Mission, μιας ομάδας που εναντιώνεται στην κακοποίηση των ζώων και έχει έδρα το Miami Beach, ο οποίος άρχισε να εργάζεται στο γαλακτοκομείο τον Αύγουστο.
“Οι εργάτες της Λάρσον χτυπούσαν, κλωτσούσαν και μαχαίρωναν τις αγελάδες με μεταλλικές ράβδους,” λέει ο αφηγητής. “Στο βίντεο, αιχμηρές μεταλλικές ράβδοι διεισδύουν στα σώματα των αγελάδων.”

Σε δήλωσή του, ο Τζέικομπ Λάρσον είπε ότι ο εργαζόμενος που φαίνεται στο βίντεο να χτυπάει τις αγελάδες έχει απολυθεί, προσθέτοντας ότι η “ασυνήθιστη χρήση δύναμης είναι απλά απαράδεκτη στο γαλακτοκομείο μας ή σε οποιαδήποτε άλλη φάρμα”.

“Έχουμε αυστηρά πρωτόκολλα για τη φροντίδα των ζώων και σαφώς η συμπεριφορά που εμφανίζεται σε αυτό το βίντεο είναι αντίθετη με όσα υποστηρίζουμε και δεν θα είναι ανεκτή,” δήλωσε ο Λάρσον . “Ο εργαζόμενος που εμφανίστηκε στο βίντεο έχει απολυθεί. Θα ληφθούν περαιτέρω διορθωτικές ενέργειες αν χρειαστεί, καθώς συνεχίζουμε να αναλύουμε το βίντεο και διεξάγουμε έρευνα στο αγρόκτημα.”

Ο Λάρσον , του οποίου η οικογένεια εργάζεται στο γαλακτοκομείο από το 1947, αμφισβήτησε την τακτική της ομάδας για τα δικαιώματα των ζώων.

“Αν ο ‘μυστικός’ υπάλληλος μας το έδειχνε όταν συνέβη, ίσως να είχαμε την δυνατότητα να το αποτρέψουμε νωρίτερα,” είπε.

Ο Ρίτσαρντ Κούτο, ο ιδρυτής και επικεφαλής ερευνητής της ομάδας για τα δικαιώματα των ζώων, δήλωσε ότι τα μέλη της δεν επέλεξαν την εταιρεία του Λάρσον εξαιτίας κάποιων αναφορών, αλλά μέσα σε μια ώρα από την έναρξη της έρευνας υπήρξαν “ισχυρά δείγματα κακοποίησης ζώων”.

“Θέλαμε να δούμε τι συνέβαινε σε ένα τυπικό γαλακτοκομείο στην πολιτεία της Φλόριντα,” δήλωσε.

Ο σερίφης είπε ότι από τα υλικά που έλαβε από το γραφείο του, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών και βίντεο, φαίνεται να συμμετείχαν τρεις εργαζόμενοι.

Είπε επίσης ότι γνώριζε την οικογένεια Λάρσον εδώ και χρόνια και ότι ξέρει πως δεν θα επέτρεπε τέτοια συμπεριφορά.

“Αν το ήξεραν,” είπε ο σερίφης, “θα τους απέλυαν επιτόπου.”

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: