Επιδρομή συμμοριών στα βόρεια προάστια με στόχο… σωλήνες εγκατάστασης φυσικού αερίου (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
1

Οι επιτήδειοι χτύπησαν ξημερώματα Τρίτης σε πολυκατοικία στον Άγιο Θωμά Αμαρουσίου, δίπλα σχεδόν στην Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής – Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα

Στόχος τους ήταν οι χαλκοσωλήνες της εγκατάστασης φυσικού αερίου με σκοπό να τις πουλήσουν έναντι 4 ευρώ το κιλό.

sa3
se13
si2
simior

Aυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι ότι τα μέλη της συμμορίας πρέπει να περίμεναν έως τη 01.30 τα ξημερώματα ωσότου φύγει το μπλόκο της ομάδας ΔΙ.ΑΣ το οποίο βρίσκεται συνήθως απέναντι ακριβώς από τη συγκεκριμένη πολυκατοικία.

Όταν λοιπόν έφυγαν τα μέλη της ομάδας δίκυκλης αστυνόμευσης, οι θρασύτατοι κλέφτες βρήκαν ελεύθερο πεδίο για να δράσουν, κάτι που τελικά συνέβη γύρω στις 4 με 5 τα ξημερώματα.

Μπήκαν ανενόχλητοι από μια χαλασμένη πόρτα στην είσοδο της διπλανής πολυκατοικίας και ξεκίνησαν να ξηλώνουν τις σωλήνες που συνδέονται με τον κεντρικό αγωγό αερίου. Παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν κατά καιρούς στο κέντρο της Αθήνας, όχι όμως στα βόρεια προάστια και δη σε μια περιοχή  (Ο.Α.Κ.Α) και δίπλα ακριβώς στο συγκρότημα κατοικιών, “Ήλιδα” της Lamda Olympia Village που αστυνομεύεται αρκετά καλά.

Σύμφωνα με ένοικο της πολυκατοικίας και αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος μόλις αντελήφθη το θόρυβο κατέβηκε ανάστατος να δει τι συμβαίνει, αντίκρισε μπροστά του έναν άνδρα, πιθανόν αλλοδαπός, οι οποίος και τράπηκε σε φυγή, έχοντας πιθανόν προλάβει να κάνει τη δουλειά του. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ οι οποίοι και ανέλαβαν να διερευνήσουν το περιστατικό. Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, οι δράστες φαίνεται να είχαν βάλει στο στόχαστρο τη συγκεκριμένη πολυκατοικία αλλά και άλλα κτίρια στη περιοχή. Μάλιστα οι ένοικοι της πολυκατοικίας είχαν αντιληφθεί ότι δυο μέρες πριν είχε χαλάσει η γκαραζόπορτα της πυλωτής, κάτι που πιθανόν να έγινε από τους κλέφτες προκειμένου να διευκολυνθούν στο φόρτωμα των σωλήνων σε κάποιο φορτηγό που θα έφερναν γι αυτό το σκοπό.

Του Φρίξου Δρακοντίδη
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. η γνωστή κοινωνική ομάδα των ”ευπαθών” έχει ρημάξει στην επαρχία εκατοντάδες πομώνες,για πάρουν χαλκό μερικών δεκάδων ευρώ προκαλούν ζημιές χιλιάδων ευρώ στους αγρότες και η αστυνομία βέβαια αγρόν αγοράζει,είναι μάλλον πολύ απασχολημένη να κυνηγάει πιτσιρίκια που έχουν μηχανάκια με κομμένες εξατμίσεις ή να φυλάει το κάθε πολιτικο-δημοσιογραφικό ψώνιο που θέλει και σωματοφύλακες

  2. Καθημερινό το φαινόμενο κλοπής χαλκοσωληνων και οχι μόνον, στήν περιοχή τού Αγιου Παντελεημονος . Κάποια ωραία πρωία το μόνο που απέμεινε από το ακατοίκητο διαμέρισμα σου, είναι μόνον οί τοίχοι ! Αν πάς στο Αστυνομικό Τμήμα στήν Μιχαηλ Βοδα για καταγγελία η απάντηση είναι : ΠΑΡΕ ΤΟ 100 !!!

Comments are closed.