Επαφές Μόσχας – Δαμασκού – Άγκυρας για τις εξελίξεις στη Συρία

Κοινοποίηση:
5344776

Αξιωματούχοι της Ρωσίας, της Τουρκίας και της Συρίας έχουν τριμερείς επαφές στη Μόσχα, εν μέσω της συριακής επιχείρησης εναντίον τρομοκρατών στην επαρχία του Ιντλίμπ.

Επαφές για την κατάσταση στη Συρία έχουν αξιωματούχοι της Μόσχας, της Άγκυρας και της Δαμασκού, όπως γνωστοποίησε ο συριακός κρατικός τηλεοπτικός σταθμός «Ikhbariya».

«Η συριακή πλευρά ζήτησε, στην τριμερή συνάντηση στη Μόσχα, τον απόλυτο σεβασμό της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της Συρίας, όπως και της άμεσης απόσυρσης των στρατευμάτων από τα εδάφη της» ανέφερε το ρεπορτάζ του συριακού σταθμού. Παράλληλα, η Δαμασκός φέρεται να ζήτησε από την Τουρκία την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας του Σότσι, η οποία προβλέπει την απελευθέρωση της επαρχίας του Ιντλίμπ από τους τρομοκράτες, αλλά και το «ξεμπλοκάρισμα» των αυτοκινητοδρόμων μεταξύ Χαλεπίου – Λατάκιας και Χαλεπίου – Χάμα.

«Η Συρία εστίασε επίσης, στην πρόθεση απελευθέρωσης της επαρχίας του Ιντλίμπ, κάτι το οποίο εγγυάται την ασφάλεια όλων των Σύριων» κατέληξε ο συριακός σταθμός.

Υπενθυμίζεται ότι η τριμερής συνάντηση λαμβάνει χώρα, εν μέσω της συριακής επιχείρησης στην επαρχία του Ιντλίμπ, η οποία αποτελεί τον τελευταίο θύλακα τρομοκρατών στην ασιατική χώρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: