Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ: Τα πολεμικά πλοία να βγουν και να αλωνίσουν τις θάλασσες

Κοινοποίηση:
nauarxos-xristidis-630x400

Την άποψη ότι τα πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού θα έπρεπε να βρίσκονται εν πλω και να «αλωνίζουν» τις περιοχές που επιχειρεί η Τουρκία να θέσει υπό αμφισβήτηση, εξέφρασε ο Επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) Ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης.

«Τα πλοία δεν είναι για τα λιμάνια ή για την ξηρά», όπως συμβαίνει σήμερα, αλλά «θα έπρεπε να έχουν βγει και να αλωνίζουν τις αμφισβητούμενες περιοχές».

«Σε διπλωματικό επίπεδο, όσα γίνονται μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης αυτό το διάστημα στο ζήτημα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), ναι μεν δεν έχουν νομική ουσία, ωστόσο δεν παύουν να ισχυροποιούν πολιτικά την Τουρκία, ιδιαιτέρως αν ο Ταγίπ Ερντογάν περάσει το μνημόνιο από την τουρκική Βουλή.

»Θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ακόμα ένα casus belli όπως είναι το ζήτημα της επέκτασης των χωρικών υδάτων εκ μέρους της Ελλάδας από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια.

»Σε στρατιωτικό επίπεδο, υπενθυμίζω τον μεγάλο ιστορικό, αντικειμενικό Θουκυδίδη, ο οποίος έλεγε «έχουμε γη και πατρίδα επειδή έχουμε πλοία στην θάλασσα».

Ως εν ενεργεία Αρχηγός το 2012, ο Ναύαρχος Χρηστίδης είχε υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή την ανακήρυξη ΑΟΖ από την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Παράλληλα, διαφωνεί με την άποψη ότι από μια τέτοια κίνηση ενδεχομένως να πρόκυπτε πολιτικό κόστος στο εσωτερικό, όπως αναφέρει το sigmalive.

«Πρέπει να έχουμε την δύναμη και την αποφασιστικότητα να το κάνουμε», είπε.

«Χρειάζεται αποφασιστικότητα»
Στην παρατήρηση ότι η Κύπρος, παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει τα στρατιωτικά μέσα που διαθέτει η Ελλάδα, προχώρησε σε συμφωνίες οριοθέτησης και ερωτηθείς αν σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό μπορεί να εγγυηθεί στην πολιτική ηγεσία την ασφάλεια για μια τέτοια κίνηση, ο κος Χρηστίδης απάντησε ότι «κλειδί όλων είναι η αποφασιστικότητα.

«Η πολιτική του κατευνασμού και της στρατηγικής ψυχραιμίας δεν μας έχει οδηγήσει πουθενά», τόνισε ο κ. Χρηστίδης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Απο επιτιμους φαφλαταδες να φαν και οι κοτες,χορτασαμε, οταν ειναι εν ενεργεια μουγκα εις το κοτετσι κοτουλες.

  2. Αν ειχατε εστω και λιγη αξιοπρεπεια και περηφανεια Θα ειχατε κανει πραξηκοοπημα και θα μπουζουριαζατε ολους τους εγκληματιες πολιτικους απατεωνες.Αλλα τα λεφτα και τα παρασημα πολλα ας ειναι καλα τα κοροιδα αποκατω

  3. Εκεί στον στρατό βάλτε γρήγορα τους φαντάρους να χτίσουν καινούργια χοτ σποτ και συνταξούλα στα 35,να μην κουράζεστε πολύ.Α ναι,πάρτε και 10 γαλόνια παραπάνω,επείδη εσείς οι ράμπο έχετε πάει σε πολλούς πολέμους. Ευτυχώς που μας προστατεύει ο στρατός και δεν έχουν μπει 2.5 εκατομμύρια λάθρο στην χώρα,ευτυχώς!

    1. Αφου εχουμε εσενα κοτσαμ ραμπο αγορι μου θα σε αμολυσουμε απέναντι και θα κανεις καλα αυτό που ξερεις ,δεν θα αφησεις τουρκικο πουτσο αρουφηχτο κομαντο μου για αυτό οι αλλοι λουφαρουν ,εχουν εναπωθεσει ολες της ελπιδες πανω σου ορμα τζακ τι περιμενεις;

  4. ΣΙΓΑ.ΤΟΝ ΜΠΟΡΛΟΤΙΕΡΗ ΑΥΤΟΙ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΣΤΟ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΩΜΑ ΠΑΡΑ ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ

    1. Ρε πανε στην α δημοτικου παλι εσυ να μαθεις να γραφεις λιγακι και μετα ξανα ελα!!! μπουρτζόβλαχε.

Comments are closed.