Εντυπωσιακά βίντεο: Ναυαγοσώστες σώζουν από βέβαιο πνιγμό λουόμενους στην Κρήτη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
nayagososthsss-1560x690_c

Στιγμές αγωνίας έζησαν την Κυριακή παραθεριστές και κάτοικοι των Μαλίων στην Κρήτη, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων, έως 8 μποφόρ, και των μεγάλων κυμάτων επτά άνθρωποι κινδύνευσαν από πνιγμό.

Ηταν γύρω στις 12 το μεσημέρι όταν την παραλία των Μαλίων άρχισαν να «μαστιγώνουν» οι άνεμοι και τα κύματα. Σύμφωνα με το neakriti.gr, μια 31χρονη τουρίστρια από τη Ρωσία, βούτηξε στα νερά και ξαφνικά άρχισε να παρασύρεται από υπόγεια ρεύματα!

Ναυαγοσώστης της Ναυαγοσωστικής Σχολής Κρήτης «Ωκεανίς» αντιλήφθηκε ότι η γυναίκα κινδυνεύει άμεσα από πνιγμό και έπεσε στη θάλασσα για να τη βοηθήσει. Τα κύματα, ωστόσο, «έσπρωχναν» την 31χρονη προς τα ανοικτά και η επιχείρηση διάσωσης αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολη. Παρά ταύτα, ο ναυαγοσώστης κατάφερε να τη φτάσει και να την ανασύρει σώα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2019 καταγραφόταν ένας πνιγμός λουόμενου κάθε ημέρα.

Το βίντεο από τη διάσωση της 31χρονης Ρωσίδας:

Ο ίδιος ναυαγοσώστης, μάλιστα, λίγες ώρες νωρίτερα είχε διασώσει από πνιγμό και έναν 60χρονο τουρίστα, ο οποίος βούτηξε στα ορμητικά κύματα των Μαλίων.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, στην ίδια παραλία κινδύνευσαν να πνιγούν την Κυριακή τρεις 18χρονοι Αγγλοι, οι οποίοι ανασύρθηκαν σώοι από ναυαγοσώστες.

«Θρίλερ» για δυο παιδιά που χάθηκαν στα κύματα στις Γούρνες
Το απόγευμα της Κυριακής εκτυλίχθηκε ένα πραγματικό «θρίλερ» και στις Γούρνες, όταν δυο παιδιά που κολυμπούσαν στη θάλασσα χάθηκαν στα κύματα και κινδύνευσαν να πνιγούν.

Τα βίντεο από τις αναζητήσεις για τα δυο παιδιά που κινδύνευαν να πνιγούν:
Για την περίπτωση κινητοποιήθηκε άμεσα το Λιμενικό Σώμα, ενώ «σηκώθηκε» και ελικόπτερο για να αναζητήσει τα παιδιά από αέρος.

Σύμφωνα με το neakriti, τα δυο παιδιά τελικά εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν από έναν ενήλικα που έπεσα στα ορμητικά νερά. Ο άνδρας, που τελικά κινδύνευσε και ο ίδιος από πνιγμό, μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: