Εμπόριο όπλων πίσω από τις δηλώσεις στήριξης Πάιατ; Η Ελλάδα στους πιθανούς αγοραστές αμερικανικών F-35

Κοινοποίηση:
φ35

Στον κατάλογο των πιθανών αγοραστών αμερικανικών F-35 συγκαταλέγεται η Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιναυάρχου Mathias Winter, επικεφαλής του Γραφείου του Πενταγώνου για τα F-35, τις οποίες μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

«Ελλάδα, Σιγκαπούρη, Ρουμανία, Ισπανία και Πολωνία, περιλαμβάνονται στους μελλοντικούς πιθανούς αγοραστές», υπογράμμισε ο αντιναύαρχος. Ενδιαφέρον για τα εν λόγω μαχητικά έχουν εκδηλώσει επίσης η Φινλανδία, η Ελβετία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Μετά την πρόσφατη συμφωνία του Πενταγώνου με την κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin, που περιλαμβάνει έκπτωση 8,8% στη μέχρι πρότινος ισχύουσα τιμή αγοράς, το ενδιαφέρον των δυνητικών αγοραστών των F-35 αναμένεται να αυξηθεί.

Υπενθυμίζουμε πως ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, κατά την διάρκεια της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης “ΗΝΙΟΧΟΣ”  η οποία διεξήχθη τον Απρίλιο πρόσθεσε πως η αναβάθμιση των F-16, που έχει ξεκινήσει, βοηθάει την Ελλάδα να περάσει από ένα αεροσκάφος τέταρτης γενιάς σε ένα αεροσκάφος πέμπτης γενιάς και αποτελεί ένα πρώτο βήμα για να αποκτήσει μελλοντικά η Ελλάδα τα F-35.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: