«Εμείς τους βοηθήσαμε…κι αυτοί μπήκαν στα σπίτια μας και μας έκλεψαν» Οργή στη Νέα Καβάλα από τη νέα έλευση λαθρομετεναστών

Κοινοποίηση:
1

Στο ήδη επιβαρυμένο camp της Νέας Καβάλας μεταφέρθηκαν από τη Λέσβο περίπου χίλιοι επιπλέον πρόσφυγες.

Τα προβλήματα έκτοτε πολλαπλασιάστηκαν και για τους κατοίκους του χωριού. Η αρχική πρόβλεψη ήταν ότι οι νεοφερμένοι χίλιοι πρόσφυγες από τη Μόρια θα φιλοξενούνταν στη Νέα Καβάλα για είκοσι μέρες αλλά μέχρι και σήμερα βρίσκονται στο σημείο δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους κατοίκους του χωριού. Μάλιστα, οι κάτοικοι είναι στα όριά τους με τα επεισόδια και τις κλοπές να είναι καθημερινό πλέον φαινόμενο.
Οι αρχικές διαβεβαιώσεις από τους αρμόδιους φορείς υπόσχονταν στους κατοίκους ότι οι μετανάστες θα έμεναν για 20 ημέρες μόνο μέχρι να πάνε σε νέα δομή φιλοξενίας, πράγμα όμως που δεν έχει γίνει προκαλώντας μεγαλύτερη οργή στους κατοίκους. Πολλοί από τους οποίους αναγκάζονται να κλειδώνουν και να ασφαλίζουν τα μαντριά τους αφού οι μετανάστες ορμούν για να κλέψουν αρνιά και κοτόπουλα, όπως λένε.

«Εμείς τους βοηθήσαμε, δώσαμε πολλά πράγματα στους ίδιους και στις οικογένειές τους αλλά αυτοί δεν φέρθηκαν καθόλου καλά. Εκμεταλλεύτηκαν τις περιουσίες μας, μπήκαν στα σπίτια μας και μας έκλεψαν. Τα περισσότερα σπίτια είναι ακατοίκητα. Ζούσαν τα παιδιά μας με τις οικογένειές τους αλλά αναγκάστηκαν να τα εγκαταλείψουν γιατί τους εξόργιζε αυτή η εικόνα με τους πρόσφυγες και μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που έκλεβαν τα ζωντανά μας μέσα από το μαντρί» λέει κάτοικος του χωριού.

«Είναι μεγάλο το πρόβλημα στη Νέα Καβάλα. Υπάρχουν πάνω από 30 εθνικότητες. Πολλοί από εμάς περπατούν απόσταση πολλών χιλιομέτρων από το camp μέχρι το Πολύκαστρο, εκθέτοντας τους εαυτούς μας σε άμεσο κίνδυνο» λέει ένας άλλος κάτοικος.

Μπορεί η κυβέρνηση να προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση προκειμένου να αποσυμφορήσει τον καταυλισμό της Μόριας, ωστόσο οι υποδομές του camp της Νέας Καβάλας, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, είναι ελλιπείς και ελλοχεύει κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Στην Αξιούπολη, το Πολύκαστρο και τη Νέα Καβάλα συνολικά οι πρόσφυγες ξεπερνούν τους δυο χιλιάδες.

Ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι η περιοχή θα ξεμείνει από νερό, καθώς ο αγωγός που τροφοδοτεί τον οικισμό της Νέας Καβάλας είναι μικρός και μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο τις ανάγκες των 50 με 100 κατοίκων.

«Τρομερά δυσανάλογος αριθμός σε σχέση με τον πληθυσμό του Δήμου. Πάγιο αίτημά μας και το μεταφέρουμε συνεχώς στην κυβέρνηση ότι πρέπει επιτέλους να ισχύσει και να τηρηθεί η αρχή της αναλογικότητας. Δεν μπορεί ο μικρός Δήμος Παιονίας να φιλοξενεί έναν τέτοιο αριθμό προσφύγων όταν άλλες περιοχές της χώρας μας δεν έχουν καμία δομή και δεν φιλοξενούν κανέναν πρόσφυγα» λέει ο δήμαρχος Κώστας Σιωνίδης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. Η λύση είναι μία: γουρουνάκια για κατοικίδια. Όλοι βόλτα έξω απ’ τα χοτ σποτ, να βγάλετε για κατούρημα τα “βρώμικα” ζώα σύμφωνα με τους μουσουλμάνους. Μια δύο τρεις, δε θα αντέξουν.

  2. Προδοτη Σιωνιδη οταν τους εφερναν εβγαινες και ελεγες οτι οι κατοικοι του δημου δεν εχουν προβλημα με τους προσφυγες…λες και μας ρωτησες…τωρα που ειναι πανω απο 2000 το μονο σου προβλημα ειναι οτι οι καυμενοι δεν εχουν νερο και επειδη ειναι σε σκηνες οι καυμενοι θα κρυωσουν το χειμωνα…και το μεγαλυτερο σου προβλημα ηταν γιατι δεν δοθηκε σε καποιο ντοπιο κετεριγκ η ευθυνη να ταιζει τους λαθρομεταναστες αλλα σε καποιες εταιριες εκτος Πολυκαστρου…το παραδακι να πεφτει και ας τους φερνουν ε προδοταριο….και για μερικους που λενε ψηφισατε ΝΔ και Συριζα καλα να παθετε προς ενημερωση ο δημος εδωσε ενα απο τα μεγαλυτερα ποσοστα σε Χρυση Αυγη και αλλα πατριωτικα κοματα…κουμουνιστη με το κυαλι ψαχνεις να βρεις εδω…τωρα που θα παρουμε το νομο στα χερια μας να δουμε που θα κρυφτεις…..

    1. Σε άλλο άρθρο στο Μέχικο έδεσαν το δήμαρχο πίσω από αγροτικό και τον έσερναν για πολύ μικρότερη αιτία.

  3. Τρομερά δυσανάλογος αριθμός σε σχέση με τον πληθυσμό του Δήμου…….πρέπει επιτέλους να ισχύσει και να τηρηθεί η αρχή της αναλογικότητας.
    ετσι πως το θετει θα πρεπει οι περισσοτεροι να πανε αθηνα, θεσσαλονικη κλπ
    ποιο ηλιθια προσέγγιση δε θα μπορουσε καποιος να ακουσει

  4. ΑΦΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΕΙΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ.
    ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΛΕΠΙΔΙ, ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ, ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣΕΤΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.
    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΓΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ

  5. ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!
    Δεν θα μας βάλετε να φαγωθούμε μεταξύ μας για το ποιος Δήμος θα δεχθει τους λιγότερους νεγροειδεις μωαμεθανους εποίκους προκειμένου να σωθεί από αυτούς η εβροπη !

  6. ΚΙ’ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗ Ν.Δ ΤΩΡΑ ΚΛΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥΣ!!! ΝΑ ΠΑΤΕ ΚΙ’ΑΛΛΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ ΦΕΡΤΕ ΚΙ’ΑΛΛΟΥΣ

  7. Λεχρίτη Σιωνιδη…. παίζεις το παιχνίδι τους .
    Δεν πιέζουμε να τηρηθεί ο κανόνας της αναλογικότητας μέσα στην Ελλάδα , αλλά ενθαρρύνουμε τον γηγενή πληθυσμό να φωνάξει και να πιέσει να ανοίξουν τα σύνορα της Ελλάδος προς την εβροπη . Και απαιτούμε να τηρηθεί ο κανόνας της αναλογικότητας ΕΚΕΙ !
    Ώρα είναι τώρα να έχουμε και προστριβές μεταξύ Ελληνικών περιοχών , αλήτη λαμόγιο , δεν είσαι χαζός , εμάς περνάς για χαζούς …

  8. Να τους δωσουμε να φανε υποστηρικτες αριστερουληδες,αλλα αυτοι δεν τρωγονται με τιποτα.

  9. Οι πολιτικοι που ανοιξαν τα συνορα για τους λαθροεισβολεις
    και μπενουν κατα εκατομυρια ,αφου ηταν τοσο μεγαλοκαρδοι θα επρεπε προηγουμενως να τους εξασφαλισουν τροφη και στεγη ,τα οποια δεν εξασφαλιζουν ουτε στους Ελληνες
    αλλα επενοσαν την κατασχεση κατοικιων των Ελληνων οι παμπονηροι για να βαλουν ,μεσα τους λαθρο.
    Εισβαλουν στην Ελλαδα και οχι μονον θα κλεψουν απο πατατες ,κατσικια και βοδια για να τα καταβροχθησουν
    αλλα θα φανε και εμας τους φιλοξενους αν πεινασουν λιγο ακομη.

Comments are closed.