Ελληνίδα, Ροδίτικης καταγωγής αξιωματικός τιμήθηκε με το μετάλλιο της αυστραλιανής αστυνομίας

Κοινοποίηση:
1

Στο πλαίσιο της Ημέρας της Αυστραλίας, ένα ακόμη πρόσωπο που τιμήθηκε (παρότι το όνομά της δεν προδίδει την ελληνική της καταγωγή) ήταν και η Τζοάν (Γιαννούλα) Σάναχαν, στην οποία απονεμήθηκε το μετάλλιο της αυστραλιανής αστυνομίας, για τις υπηρεσίες της στο σώμα.

Η Τζοάν Σάναχαν είναι γόνος του Νίκου και της Χριστίνας Παναγιώτου που άφησαν το μικρό χωριό στα νότια της Ρόδου, τη Λαχανιά, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στους Αντίποδες.
Εμφανώς συγκινημένος ο πατέρας της ομογενούς, μιλά στο Ελληνικό Πρόγραμμα και αναφέρεται στην αναγνώριση που δέχθηκε η κόρη του.

«Εγώ και η σύζυγός μου καμαρώνουμε για ένα τέτοιο κορίτσι που γεννήθηκε σε οικογένεια μεταναστών εδώ στην Αυστραλία. Μια κοπέλα από ένα μικρό χωριό της Ρόδου, την Λαχανιά να φτάσει στο σημείο αυτό για εμάς είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα», ανέφερε είπε ο κ. Παναγιώτου.

Ποιά είναι η Τζοάν Σάναχαν;

Η Αστυνομικός υποδιευθυντής Α’ (Chief Superintendent), Τζοάν Σάναχαν υπηρετεί το σώμα της αστυνομίας στη Νότια Αυστραλία από το 1981. Τον Δεκέμβριο του 1992 προήχθη ως ντέτεκτιβ και δέκα χρόνια αργότερα ως Αστυνόμος Α’.

Στην μακρά καριέρα της έχει επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στον τομέα της ενδοοικογενειακής βίας αναλαμβάνοντας χρέη επικεφαλής της ειδικής μονάδας, στην τοπική υπηρεσία όπου εργάζεται.

Μιλώντας στο πρόγραμμά μας ανέφερε τους λόγους που την έκαναν να επικεντρωθεί στον συγκεκριμένο τομέα.

«Έχω κάνει πολλά πράγματα, όμως έδειξα ευαισθησία σε ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας και για για τα παιδιά που τα έχουν αφήσει οι γονείς τους. Για 8 χρόνια υπηρέτησα ένα ανάλογο τμήμα στην Αγγλία και προσπάθησα να φέρω όσα έμαθα εκεί στην Αυστραλία».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: