Ελλάς το Μεγαλείο σου! Ανενεργά 120.000 POS – Τα πήραν μόνο για τον έλεγχο

Κοινοποίηση:
pos-xrewstiki_karta708

To 25% των νέων POS (τερματικών αποδοχής καρτών) που εγκαταστάθηκαν το 2017 και 2018, λόγω της υποχρέωσης που επέβαλε η νέα νομοθεσία, σε αριθμό 120.000 περίπου, παραμένουν ανενεργά.

Αυτό ανέφερε ο εμπορικός διευθυντής της cardlink, Αντίγονος Παπαδόπουλος, μιλώντας στο Digital Banking Forum που διοργάνωσε η ethos media. Δεν δίνουν καν στίγμα, δεν είναι συνδεδεμένα και προφανώς βρίσκονται σε κάποιο ντουλάπι, λόγω της υποχρέωσης του νόμου, αλλά δεν έχουν ποτέ χρησιμοποιηθεί, ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε, στην Ελλάδα υπάρχουν σήμερα 700.000 περίπου τερματικά αποδοχής καρτών από 305.000 περίπου το 2016. Σε αριθμό πραγματοποιούνται 800 εκατ. περίπου συναλλαγές συνολικής αξίας 31,5 δισ. ευρώ (στοιχεία 2018).

Το 28% της συνολικής λιανικής κατανάλωσης που ανέρχεται σε 110 δισ. ευρώ περίπου πραγματοποιείται μέσω πληρωμών με κάρτες.Ο κ. Παπαδόπουλος έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι οι κάρτες χρησιμοποιούνται πλέον και για μικρές συναλλαγές: 3 στις 10 συναλλαγές είναι έως και 10 ευρώ, με το 5% περίπου των συναλλαγών να είναι για ποσά ακόμη και κάτω των 2 ευρώ, ποσοστό που αυξάνεται συνεχώς. Πριν μόλις μερικά χρόνια το ποσοστό αυτό ήταν μηδενικό.

Η μέση αξία της συναλλαγής με ελληνικές χρεωστικές κάρτες, σύμφωνα με τα δεδομένα της cardlink, είναι 31 ευρώ τον Μάρτιο του 2019 από 48 ευρώ το 2016, ενώ η μέση αξία συναλλαγών με ελληνικές πιστωτικές κάρτες είναι 50 ευρώ (Μάρτιος 2019) από 72 ευρώ το 2016. Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ σημαντική αλλαγή αποτελεί και η μεγάλη αύξηση των ανέπαφων συναλλαγών, καθώς σχεδόν 6 στις 10 συναλλαγές γίνονται ανέπαφα, με το ποσοστό αυτό να εκτινάσσεται στο 70% για τις συναλλαγές έως 25 ευρώ, γεγονός που δείχνει ότι ο κόσμος εμπιστεύεται πλέον τις κάρτες ως βασικό μέσο πληρωμών.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Καλα εκαναν ! Γιατι ιο ΛΗΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ να περνουν 1% η 0,70% η 0,50% ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟ ΤΖΟΙΡΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ! Π. Χ Αν ενα μαγαζι κανει 300,000 τζοιρο σε καρτες και δωσει το 0,30% ειναι ΧΙΛΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ! ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ? ΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ? ΡΕ ΑΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΒΛΑΚΕΣ …..

  2. Άκου τι λέει ο τύπος:Ο κόσμος εμπιστεύεται τις κάρτες και κάνει τις συναλλαγές του με αυτές. Αφού πρώτα ο νόμος υποχρεώνει τους πολίτες να συναλλάσονται με τις κάρτες… είναι υποχρεωμένοι, δεν τις εμπιστεύονται. Άλλωστε οι εταιρείες που βγάζουν τις κάρτες έχουν τεράστια κέρδη από την συνδρομή όλων των επαγγελματιών. Διάβασε κανείς από αυτούς που πήραν iPos,κάθολου τη σύμβαση που υπέγραψαν; Αμφιβάλλω…. Είναι κάτι
    τυπικό λένε οι τράπεζες… Μέσα στις 30 και πλέον σελίδες της σύμβασης υπάρχει και ο όρος να μην μπορεί ο πολίτης να τους κάνει μήνυση για οτιδήποτε…. τους βάζει συνέταιρους υποχρεωτικά …..έτσι και πάρεις το pos τους δίνεις κάθε μήνα συνδρομή.
    Έχει και άλλα που δεν διάβασαν οι επαγγελματίες ….

  3. ΟΣΟ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΥΨΗΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΤΑ Α@@@@ΙΑ ΜΑΣ!!

  4. ΚΑΡΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ….. ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΤΣΙΠΑΚΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ! ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ! ΑΝ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ!!! ΑΝΤΕ ΤΣΙΠΡΑ, ΑΡΓΕΙΣ!!! ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΙΔΕΣ, ΠΕΡΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ!!! ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΕ ΔΩ………

  5. ΕΜ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΕΡΓΑ! ΑΠ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΤΙ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΙ ΑΠΟ POS ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΣ,ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ,ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ!!!

Comments are closed.