Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Λίβανο – Καλούν στρατό και δυνάμεις ασφαλείας για βοήθεια

Κοινοποίηση:
viryttos

Το πρωτοφανές κίνημα διαμαρτυρίας, που λαμβάνει χώρα στη Βηρυτό, εισήλθε και «επίσημα» στον τέταρτο μήνα, γεμάτο βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων.

Πρόκειται για συγκρούσεις που ήταν από τις πιο σφοδρές που έχουν σημειωθεί μετά από την έναρξη του κινήματος διαμαρτυρίας στις 17 Οκτωβρίου σε μια χώρα που είναι σε πλήρη πολιτική και οικονομική κρίση.

Μπροστά σε μια από τις κύριες εισόδους του κοινοβουλίου, στην καρδιά της πρωτεύουσας Βηρυτού, διαδηλωτές επιτέθηκαν σε μέλη της μονάδας της αστυνομίας για την καταστολή των ταραχών, που βρίσκονταν πίσω από οδοφράγματα και συρματοπλέγματα.

Οι διαδηλωτές, ορισμένοι με καλυμμένο το πρόσωπο, έριξαν πέτρες, οδοδείκτες και κλαδιά δέντρων. Μερικοί επιχείρησαν να σκαρφαλώνουν και να περάσουν τα συρματοπλέγματα. Η αστυνομία διέλυσε το πλήθος χρησιμοποιώντας αντλίες νερού προτού ρίξει δακρυγόνα.

Μια διαδήλωση είχε προγραμματιστεί αρχικά κοντά στο κοινοβούλιο, προς το οποίο θα συνέκλιναν διάφορες πορείες που είχαν ξεκινήσει από διαφορετικά σημεία της πρωτεύουσας και της γύρω περιοχής. Αλλά η κατάσταση εκτράπηκε πριν από την άφιξη των οργανώσεων…

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν κάλεσε σήμερα τους διοικητές του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας να αποκαταστήσουν την ηρεμία στο κέντρο της Βηρυτού, όπου νωρίτερα ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας.

Ο Αούν τους κάλεσε “να προστατεύσουν την ασφάλεια των ειρηνικών διαδηλωτών και της δημόσιας και ιδιωτικής ιδιοκτησίας και να αποκαταστήσουν την ηρεμία στο κέντρο της Βηρυτού”, ανακοίνωσε απόψε η προεδρία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.