Εκτόξευση πυραύλου «βαρέων βαρών» σχεδιάζει η Ρωσία για το 2027

Κοινοποίηση:
SPACE_RUSSIAN_ROCKET-630x419

Την εκτόξευση ενός νέου πυραύλου για μεταφορά φορτίων μεγάλου βάρους σχεδιάζει η Ρωσία για το 2027 από το κοσμοδρόμιο Βοστότσνι. Νέο εργαστήριο δημιουργείται στη Σαμάρα.

Έναν νέο πύραυλο μεταφοράς «βαρέων βαρών» σχεδιάζει να εκτοξεύσει η Ρωσία από το κοσμοδρόμιο Βοστότσνι το 2027, όπως ανακοίνωσε ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, γενικός διευθυντής της ρωσικής κρατικής εταιρείας Roscosmos.

«Συζητούμε για έναν ριζικά νέο πύραυλο. Ένα νέο εργαστήριο δημιουργείται στη Σαμάρα για την ανάπτυξή του, είναι ένα σχέδιο πολύ μεγάλης κλίμακας. Ο πύραυλος θα εκτοξευτεί από το (κοσμοδρόμιο) Βοστότσνι. Αναμένουμε ότι θα πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση το 2027. Έχουμε ένα προεδρικό διάταγμα και θα το εφαρμόσουμε», δήλωσε ο Ρογκόζιν μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Τον Φεβρουάριο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για τη δημιουργία ενός νέου ρωσικού πυραύλου για μεταφορά φορτίων μεγάλου βάρους (SHLLV) ο οποίος είχε στόχο να χρησιμοποιηθεί σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη, όπως είχε αναφερθεί αρχικώς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: