Εκτακτο: Εισαγγελική έρευνα για δημοσιεύματα σχετικά με τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ

Κοινοποίηση:
1

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν δημοσιεύματα για τα λεγόμενα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών – Η έρευνα διατάχθηκε μετά από συγκεκριμένα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω διαδικτύου – Ο εισαγγελέας ζητεί να ελεγχθεί η διαρροή εγγράφων από συγκεκριμένο φάκελο


Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου για τα λεγόμενα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών. Το θέμα ανέκυψε μετά την έντονη αντιπαράθεση του παραιτηθέντος υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο μέσα στο υπουργικό συμβούλιο.

Έτσι, στο «στόχαστρο» της Εισαγγελίας Πρωτοδικών μπαίνει η διαρροή πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο διάθεσης μυστικών κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών. Η έρευνα ανατέθηκε στην κρατική ασφάλεια προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων. Η εντολή δόθηκε μετά τη δημοσιoποίηση στον ηλεκτρονικό Τύπο πληροφοριών που περιέχονταν σε σφραγισμένο φάκελο που μετέφερε ο διπλωματικός υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών και ανοίχθηκε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο φάκελος περιείχε τρεις κωδικούς με το συνολικό ποσό που διατέθηκε να φτάνει το 1 εκατ. ευρώ.  Όπως αναφέρεται υπήρχαν πληροφορίες για τη διάθεση των κονδυλίων σε ΜΜΕ στα Βαλκάνια αλλά και τη στήριξη Ορθόδοξων Εκκλησιών. Ανακοινώσεις με τις οποίες καταδικάζουν τη διαρροή εξέδωσαν τόσο το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού όσο και ο Πρόεδρος της Βουλής.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: