Εκλογή Έλληνα επισκόπου στην Ουκρανία – Τι λέει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία

Κοινοποίηση:
rosiki_orthodoxi_ekklisia

Έλληνας επίσκοπος εκλέχθηκε στην Ιερά Σύνοδο της σχισματικής εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ειδικότερα, νωρίτερα σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το romfea.gr, η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε τον Αρχιμανδρίτη Επιφάνιο Δημητρίου σε Επίσκοπο Ολβίας.

Ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος (Δημητρίου), ήταν κληρικός της Mητροπόλεως Δημητριάδος, ενώ είναι από σήμερα ο Επίσκοπος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

«Η εκλογή ενός αρχιμανδρίτη της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας ως «επισκόπου» της «νέας εκκλησίας» της Ουκρανίας δεν θα προσθέσει κανονικότητα σε αυτήν και δεν συμβάλλει στην ενότητα της παγκόσμιας Ορθοδοξίας, δήλωσε ο επικεφαλής του συνοδικού Τμήματος της Ρωσικής Ορθόδοξης εκκλησίας, για τις Σχέσεις Εκκλησίας και Κοινωνίας, Βλαντίμιρ Λεγκοϊντα, κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση.

Η Σύνοδος της σχισματικής ορθόδοξης εκκλησίας της Ουκρανίας, «αποφάσισε ότι ένας Επιφάνιος (σ.σ αναφερόμενος στον επικεφαλής της νέας εκκλησίας) είναι καλός, αλλά δύο είναι ακόμα καλύτεροι, γι ‘αυτό εξέλεξαν τον Αρχιμανδρίτη Επιφάνιο της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ως «επίσκοπο» της Ορθοδόξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

(Αυτοί) βασίστηκαν στο γεγονός ότι η συμμετοχή κανονικών Ορθοδόξων εκκλησιών, με την παρουσία τους στην «επισκοπή» της (σχισματικής) Εκκλησίας της Ουκρανίας, θα προσθέσει σε αυτήν και την κανονικότητα, που θα συμβάλει στην αναγνώριση αυτής της δομής από άλλες εκκλησίες, πρόσθεσε ο Λεγκοϊντα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: