Εκλογές 2019: Πότε πρέπει να είναι ένοπλοι και πότε όχι οι αστυνομικοί στα εκλογικά τμήματα

Κοινοποίηση:
4619502_1

Σε διαταγή σχετικά με το πότε μπορούν να φέρουν οπλισμό και πότε όχι, οι αστυνομικοί που απασχολήθηκαν στα μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εκλογών, εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας μετά το κλείσιμο της κάλπης με τους αστυνομικούς να έχουν τον οπλισμό τους και όλα τα προβλεπόμενα δημόσια είδη.

Η διαταγή αναφέρει χαρακτηριστικά: «…ότι το προσωπικό που εμφαίνεται στους πίνακες για φρούρηση των Εκλογικών Τμημάτων που θα λειτουργήσουν στην περιοχή ευθύνης μας (Αττική), με οπλισμό και λοιπά δημόσια είδη, εκτός όπλου όμως οι δυνάμεις της πρωινής και απογευματινής βάρδιας. Επισημαίνεται ότι οι αστυνομικοί που θα μεταβούν στα εκλογικά τμήματα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα να μην έχουν μαζί τους τον ατομικό οπλισμό τους».

Την ίδια στιγμή, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων καταγγέλλει πως οι υπεύθυνοι των μέτρων σε πολλές περιπτώσεις τοποθέτησαν έναν και μοναδικό αστυνομικό-«superman» ανά οκτάωρο για την φύλαξη ολόκληρου εκλογικού τμήματος. Μάλιστα, ο αστυνομικός έπρεπε να ανοιγοκλείνει τις πόρτες για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, καθώς και τις αίθουσες των εκλογικών τμημάτων για την προετοιμασία των εκλογών.

img-abd1e71f1a3ac22c6251f9da33a97952-v_2

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, εύλογα δυσανασχετούσαν για την καθυστέρηση ανταπόκρισης καθώς ο αστυνομικός έπρεπε να κινηθεί σε έναν μεγάλο χώρο, προκειμένου να ξεκλειδώσει, να παρέχει ασφάλεια στον χώρο, να τηρεί την εκλογική νομοθεσία. Να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα έκανε χωρίς διάλειμμα, ενώ σε πολλά εκλογικά τμήματα ο αρμόδιος αστυνομικός φύλαξης δεν έχει ασύρματο επικοινωνίας προκειμένου να επικοινωνήσει, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να το κάνει με το κινητό του τηλέφωνο.

makeleio-sfragida-ekloges-4

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: