Εδώ δραπετεύουν οι Τζιχαντιστές! Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν φυλακές. Θα έρθουν στην Ευρώπη για να σφάξουν Χριστιανούς. (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
fe9acd2da0f8d0ca5a2e8790f3e2e877

Εξέγερση επικρατεί σε φυλακές στη Συρία όπου κρατούνται Τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ, η εξέγερση γίνεται αφού τα μέλη του ISIS θέλουν να αποδράσουν και να ταχθούν στο πλευρό των Τούρκων, οι οποίοι για τρίτη μέρα συνεχίζουν την εισβολή τους εντός της Συρίας. Παράλληλα, σύμφωνα με άλλες αναφορές, Τζιχαντιστές επιχείρησαν να απελευθερώσουν από τις εν λόγω φυλακές αρκετά γυναικόπαιδα που κρατούνται στο σημείο.

Οι ημιαυτόνομες κουρδικές αρχές της Συρίας κατηγόρησαν, στο μεταξύ, την Τουρκία ότι βομβάρδισε φυλακή, στην οποία κρατούνταν μαχητές περισσότερων από 60 εθνικοτήτων του «Ισλαμικού Κράτους» (ΙΚ), καταγγέλλοντας ότι αυτό συνιστά «σαφή απόπειρα» από την πλευρά της Άγκυρας να τους βοηθήσει να δραπετεύσουν.

Η Τουρκία δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής αυτές τις πληροφορίες.

Ο ρώσος πρόεδρος Πούτιν προειδοποιεί ότι φυλακισμένοι τζιχαντιστές μπορεί να δραπετεύσουν

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα ότι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, που κρατούνται στη βορειοανατολική Συρία, μπορεί να δραπετεύσουν από τη φυλακή ως αποτέλεσμα της στρατιωτικής επιχείρησης που διεξάγει εκεί η Τουρκία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, ενώ οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανακοίνωσαν πως το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο της Ταλ Αμπιάντ υποχρεώθηκε να κλείσει αφού το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού του διέφυγε το τελευταίο 24ωρο εξαιτίας των βομβαρδισμών.

Ο Πούτιν, μιλώντας στη διάρκεια επίσκεψής του στο Τουρκμενιστάν, δήλωσε πως δεν είναι σίγουρος ότι η Τουρκία μπορεί να διατηρήσει υπό έλεγχο την κατάσταση, μετέδωσε το Ιντερφάξ.

Ο ρώσος πρόεδρος εξέφρασε επίσης τον φόβο ότι η επιχείρηση του τουρκικού στρατού κατά των Κούρδων μπορεί να προκαλέσει την επανεμφάνιση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή.

Χιλιάδες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, που κρατούνται από τους Κούρδους, υπάρχει κίνδυνος να ανακτήσουν την ελευθερία τους, «είναι μια πραγματική απειλή για εμάς, για εσάς, διότι πού θα πάνε και πώς;», είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη διάρκεια συνόδου κορυφής πρώην σοβιετικών χωρών. «Δεν είμαι σίγουρος πως ο τουρκικός στρατός μπορεί να ελέγξει την κατάσταση», υπογράμμισε.

Δείτε το βίντεο με την αναταραχή που επικρατεί στις φυλακές:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: