Σόου Ερντογάν στα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
erdogan-6

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εγκαινίασε το νέο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, το οποίο θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία στις 29 Οκτωβρίου.

Το προεδρικό αεροσκάφος απογειώθηκε από το Γκαζιαντέπ, όπου ο Ταγίπ Ερντογάν εκφώνησε προεκλογική ομιλία και έφθασε απόψε στο γιγαντιαίων διαστάσεων αεροδρόμιο, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στην Τουρκία.

Οχήματα της Πυροσβεστικής σχημάτισαν μία υδάτινη αψίδα κατά την τροχοδρόμηση του αεροσκάφους που μετέφερε τον Πρόεδρο της χώρας, στην παρθενική πτήση προς το νέο αεροδρόμιο.
Ο Ερνογάν μίλησε από το πιλοτήριο στο πλήθος που τον περίμενε κάτω και στην συνέχεια κατέβηκε από το αεροσκάφος και χαιρέτησε τον κόσμο.

«Στις 29 Οκτωβρίου την ημέρα της δημοκρατίας μαζί θα κάνουμε τα επίσημα εγκαίνια. Συγχαίρω όσους εργάστηκαν. Εύχομαι να είναι καλορίζικο το αεροδρόμιο μας για τον λαό και την χώρα μας. Γίναμε κάτοχοι ενός μεγάλου έργου. Είμαστε στο πιο ωραίο αεροδρόμιο του κόσμου» ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος θεωρεί αυτό το τεράστιο έργο ως ένα από τα μεγάλα του ατού για να κερδίσει τις εκλογές της Κυριακής (24.06.2018).

Στην πρώτη φάση της λειτουργίας του αεροδρομίου εκτιμάται ότι θα εξυπηρετεί περίπου 90 εκατομμύρια ταξιδιώτες ετησίως, ενώ μετά το 2023 ο αριθμός αυτός υπολογίζεται να ανέλθει σε 250 εκατομμύρια. Στους χώρους του θα φιλοξενεί το μεγαλύτερο duty-free εμπορικό κέντρο στον κόσμο.
b7c14c28-ab42-462c-84a5-e77921fa1115

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: