Εγκαινιάσθηκε επίτιμο προξενείο της Ρωσίας στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
71801927_2328947423895357_6430303801529335808_n

Το επίτιμο προξενείο στο Ναύπλιο εγκαινίασε η Ρωσική Ομοσπονδία την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019. Το κτίριο βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος πάνω από το εστιατόριο Έλλας.

Για τα εγκαινια του επίτιμου προξενείου τελέσθηκε αγιασμός από τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο.

Στα εγκαίνια του Προξενείου παραβρέθηκαν ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοβ, ο Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Ναύπλιο, Κωνσταντίνος Δέδες, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Ρούτουλας και πολλοί Ρώσοι αξιωματούχοι και ξένοι Διπλωμάτες

Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοβ, παρεδώσε στις 11 Ιανουαρίου 2019 στον Κωνσταντίνο Δέδε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας και το εκτελεστικό έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.

Οι περιοχές αρμοδιότητάς του Επίτιμου Πρόξενου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Ναύπλιο, θα είναι οι Νομοί Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας και Κορινθίας της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με το Προξενικό Καταστατικό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο Επίτιμος Πρόξενος είναι υπεύθυνος για την εξασφάλιση της προστασίας των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των Ρώσων πολιτών που διαμένουν προσωρινά ή μόνιμα στο έδαφος της προξενικής περιφέρειας.

Ο κ. Δέδες είναι ένας έμπειρος και ευυπόληπτος δικηγόρος με εξειδίκευση στο διεθνές δίκαιο και τη διεθνή ατζέντα. Τα τελευταία χρόνια έχει συμβάλει στην οργάνωση ρωσο-ελληνικών πολιτιστικών και επιχειρηματικών εκδηλώσεων και συνεργάζεται ενεργά με το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2019 αποτελεί για τις δύο χώρες το κοινό έτος γλώσσας και λογοτεχνίας.

Πηγές: argolikeseidhseis.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: