Εβδομάδα πληρωμών: Δείτε πότε θα πάρετε επίδομα παιδιού, ενοικίου, ΚΕΑ

Κοινοποίηση:
sintaxeis-2

Η 13η σύνταξη πιστώθηκε ήδη στους λογαριασμούς των δικαιούχων ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας, το επίδομα παιδιού, στέγασης και τα προνοιακά επιδόματα. Μέχρι το τέλος του μηνός θα καταβληθούν και οι συντάξεις Ιουνίου.

Επίδομα παιδιού 

Στις 24/5 καταβάλλεται η β΄ διμηνιαία δόση του 2019 για το επίδομα παιδιού αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο και θα καταβληθεί, όπως ορίζει ο νόμος, στις 24 Μαΐου σε όλους όσοι έχουν υποβάλει αίτηση Α21 για το 2019, μέχρι τις 17 Μαΐου.

Επειδή το επίδομα του 2019 θα υπολογιστεί με βάση το εισόδημα του φορολογικού έτους 2018 και προκειμένου οι δικαιούχοι να γνωρίζουν το σωστό ποσό του επιδόματός τους, αλλά και προς αποφυγή σώρευσης αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, ο Οργανισμός καλεί όλους να σπεύσουν να υποβάλλουν την φορολογική δήλωσή τους για το τρέχον έτος, ώστε αυτή να εκκαθαριστεί εγκαίρως και να λάβουν το ακριβές ποσό του επιδόματος που δικαιούνται.

Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21.

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης – ΚΕΑ

Η πληρωμή μηνός Μαΐου 2019 στους δικαιούχους (όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι 30-04-2019) του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ) πιθανολογείται ότι θα γίνει πριν τις εκλογές και συγκεκριμένα μετά την 21η Μαΐου.

Επίδομα ενοικίου (στέγασης) 2019

Σύμφωνα με την κυα του επιδόματος ενοικίου (στέγασης), κατά την πρώτη εφαρμογή του προγράμματος και για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, το δικαίωμα στην καταβολή του επιδόματος ισχύει από 01/01/2019 και καταβάλλεται στο σύνολό του ως πρώτη δόση, για τους δικαιούχους που πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις του προγράμματος και στων οποίων το όνομα υπάρχει ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο από την ημερομηνία αυτή

Επίδομα ενοικίου (στέγασης) 2019. Τι πρέπει να προσέξουμε στην αίτηση

Ως εκ τούτου οι δικαιούχοι που υπέβαλλαν αίτηση μέχρι και 30 Απριλίου 2019, με την πληρωμή του Μαΐου 2019 θα λάβουν αναδρομικά τεσσάρων μηνών

Η πληρωμή της δεύτερης δόσης και των αναδρομικών για τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν μέχρι και τον Απρίλιο 2019 θα γίνει θα γίνει την εβδομάδα πριν τις εκλογές με πιθανότερες ημερομηνίες 23 – 24 Μαΐου 2019.

Πληρωμή των προνοιακών και διατροφικών επιδομάτων Μαΐου 2019

Εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 52 εκατ. ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να επιχορηγηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) και να καλυφθούν δαπάνες χορήγησης προνοιακών παροχών σε χρήμα σε ΑμεΑ

Η πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ θα γίνει την εβδομάδα πριν τις εκλογές την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: