ΕΣΗΕΑΣ κατά Μπαλάφα για τις υποδείξεις τι να λένε οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ

Κοινοποίηση:
balafas_esiea

Με καθυστέρηση μίας ημέρας και, πάντως, πολύ μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε, η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση, παίρνοντας θέση για τις… συστάσεις του Γιάννη Μπαλάφα προς δημοσιογράφους της ΕΡΤ αναφορικά με τον τρόπο που θα χαρακτηρίζουν το «επίδομα Τσίπρα» -ήτοι, την «13η σύνταξη».

Η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της καταδικάζει την συμπεριφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει ότι «η διατύπωση των ερωτήσεων είναι αρμοδιότητα που τους ανήκει, εάν, μάλιστα, οι ερωτήσεις ενοχλούν την εξουσία, είναι σίγουρο ότι έχουν διατυπωθεί σωστά».

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για Μπαλάφα: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως καταδικάζει τη συμπεριφορά και το ύφος του πρώην υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα, ο οποίος επιχείρησε να «συνετίσει» τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου, στους οποίους έδινε συνέντευξη. Ο κ. Μπαλάφας ενοχλήθηκε από τη διατύπωση μιας ερώτησης από τους συναδέλφους. Υπενθυμίζουμε ότι οι δημοσιογράφοι κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος οφείλουν να ακολουθούν τις Αρχές Δεοντολογίας του επαγγέλματος και μόνο. Η διατύπωση των ερωτήσεων είναι αρμοδιότητα που τους ανήκει, εάν, μάλιστα, οι ερωτήσεις ενοχλούν την εξουσία, είναι σίγουρο ότι έχουν διατυπωθεί σωστά».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ρε νούμερο, η 13η σύνταξη χορηγούνταν τον Δεκέμβρη βρε ζώον και ήταν +μια σύνταξη, όχι Μάιο και ψίχουλα. Αλλά έπρεπε οι δημοσιογράφοι να σε κράξουν πιο χοντρά και αν σε πετύχουν πουθενά έξω να σε γιαουρτώσουν κιόλας. Δηλώνεις και λάτρης της ελληνικής γλώσσας. Λάτρης του ελληνικού στραγγιστού πρέπει να δηλώνεις.

Comments are closed.