ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Ευρωπαίοι δικηγόροι στο πλευρό των δύο Ελλήνων στρατιωτικών….

Κοινοποίηση:
1

Παρουσία και Ευρωπαίων δικηγόρων, οι οποίοι θα μετέχουν ως παρατηρητές του Συμβουλίου Δικηγορικών Συλλόγων Ευρώπης, CCBE, αναμένεται να εξεταστεί για πρώτη φορά σήμερα το νέο αίτημα αποφυλάκισης που θα καταθέσουν οι Τούρκοι συνήγοροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη.

Το αίτημα σύμφωνα με το Έθνος κατατέθηκε από το CCBE στην ηγεσία της τουρκικής Δικαιοσύνης, ενώ είχε προηγηθεί επιστολή και προς τους Τούρκους δικηγόρους που χειρίζονται την υπόθεση, χωρίς όμως να πάρουν απάντηση. Με την επιστολή το Συμβούλιο ζητούσε να πληροφορηθεί κατά πόσο τηρούνται στην περίπτωση Μητρετώδη και Κούκλατζη οι κανόνες δικαίου από την τουρκική Δικαιοσύνη. Η νέα αυτή πρωτοβουλία έχει ως στόχο να λειτουργήσει ως μέτρο πίεσης προς την τουρκική πλευρά προκειμένου να αναλάβει πρωτοβουλίες και να επιταχύνει τις εξελίξεις γύρω από το θέμα.
Η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία των δικηγόρων αναμένεται να παραστεί ενώπιον του εισαγγελέα Αδριανούπολης προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά την ακρόαση των Τούρκων συνηγόρων. Αμέσως μετά θα συναντηθούν κατ’ιδίαν με τον εισαγγελέα ζητώντας να πληροφορηθούν γιατί δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, ενώ έχουν περάσει τέσσερις μήνες από τη σύλληψή τους.

Στόχος τους είναι επίσης να εξασφαλίσουν άδεια για να επισκεφθούν τους δύο Έλληνες στις φυλακές της Αδριανούπολης και να διαπιστώσουν από κοντά τις συνθήκες κράτησής τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: