ΕΛΑ ΡΕ! ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ; Φωτιά στο Μάτι: Πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής καταγγέλλει παραποίηση των στοιχείων που θα παραδοθούν στον Εισαγγελέα

Κοινοποίηση:
1

Σάλος επικρατεί στούς κόλπους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς απο τα στοιχεία που θα παραδοθούν στην Δικαιοσύνη, θα προκύψει ποιός αξιωματικός πήρε ποιά απόφαση και ποιός θα χρεωθεί την ευθύνη για την απώλεια του ελέγχου του μετώπου στην Νταού Πεντέλης.

Συγκεκριμένα θα διερευνηθεί ποιοι ήταν υπεύθυνοι να σημάνουν συναγερμό, αμέσως μόλις η πυρκαγιά ξέφυγε από την Νταού Πεντέλης, με κατεύθυνση προς τις κατοικημένες περιοχές. Ετσι ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά η καταγγελία του πρώην υπαρχηγού της Πυροσβεστικής Ανδριανού Γκουρμπάτση, ότι γίνεται προσπάθεια παραποίησης των στοιχείων που θα δοθούν στην αρμόδια εισαγγελέα.

Ο αντιστράτηγος, υπαρχηγός Πυροσβεστικής εν αποστρατεία Ανδριανός Γκουρμπάτσης, καταγγέλλει στην εφημερίδα Εθνος προσπάθεια παραποίησης στοιχείων σε σχέση με τα καυτά στοιχεία από την μοιραία ημέρα. «Εχω πληροφορίες για επιχείρηση παραποίησης στοιχείων , όπως για παράδειγμα οι ώρες ειδοποίησης και άφιξης στο συμβάν ή η μη αναγραφή αρμοδίων υπηρεσιακών οργάνων, παραδείγματος χάριν του διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νέας Μάκρης, όπως και για τον συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων. Επίσης γνωρίζω πως η ώρα άφιξης των ανωτάτων αξιωματικών στα συμβάντα δεν δίνεται συνήθως δια του ασυρμάτου στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, για να μην εμφανιστούν αυτές στο καταγραφικό μηχάνημα σε ενδεχόμενη αναζήτηση ευθυνών».

Ο Α. Γκουρμπάτσης έχει οριστεί τεχνικός σύμβουλος από τον δικηγόρο Αντώνη Φούσα, νομικό συμπαραστάτη και συνήγορο των οικογενειών που έχασαν τους ανθρώπους τους στις φωτιές στον Νέο Βουτζά και στο Μάτι. Σε δήλωσή του προαναγγέλλει οτι θα ζητηθεί η άρση απορρήτου κινητών τηλεφώνων στελεχών που επιχείρησαν το μοιραίο απόγευμα. « Θέλω να τονίζω ότι όλα αυτά τα στοιχεία, όπως οι ώρες άφιξης αξιωματικών και οι ώρες ειδοποίησης, θα ζητηθούν να μας χορηγηθούν αρμοδίως για του κ. Εισαγγελέα, από τον οποίο θα ζητήσουμε και την άρση των κινητών τηλεφώνων και των συνομιλιών όλων των επικεφαλής αξιωματικών του ΠΣ που κατά διαστήματα έφθασαν στον τόπο του συμβάντος και ανέλαβαν τον συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: