ΕΛΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ! Παράξενο βίντεο ενός χταποδιού που περπατάει στην ξηρά και αναπνέει, από το BBC

Κοινοποίηση:
hqdefault-1-1

Ένα από τα πιο παράξενα ζώα στον πλανήτη μας είναι το χταπόδι. Αν και υπάρχουν πολλά είδη χταποδιών, ελάχιστα έχουν μελετηθεί επαρκώς. Το χταπόδι είναι περίεργο από όλες τις απόψεις: από τις κοινωνικές συγκεντρώσεις, ακόμα και από τις τελετές ζευγαρώματος και κυνηγιού.

Θεωρείται, μάλιστα, από τα πολύ έξυπνα και ευφυή ζώα της θάλασσας, αλλά και γενικότερα του ζωικού βασιλείου.

Έχουμε δει χταπόδι στο βυθό της θάλασσας να περπατάει στα δύο πλοκάμια σαν άνθρωπος και να χρησιμοποιεί εργαλεία, ενώ έχει υποστηριχτεί ότι θα μπορούσαν να είναι εξωγήινα όντα.

Τώρα, έχουμε ένα από τα πιο περίεργα είδη χταποδιού, το λεγόμενο Abdopus, ένα πλάσμα που μπορεί να προκαλέσει εφιάλτες στους ειδικούς καθώς έχει μία ιδιαιτερότητα που ξαφνιάζει: μπορεί να βγει από το νερό και να περπατήσει στη γη αναπνέοντας καθαρό αέρα!

Το χταπόδι Abdopus είναι το μόνο από τα άλλα είδη που μπορεί να το κάνει αυτό, να βγαίνει από το νερό όταν πεινάει και να κυνηγά μικρά ζώα.

Ένα πρόγραμμα του BBC, που ονομάζεται «The Hunt», κινηματογραφούσε αυτό το χταπόδι να σέρνεται από τον ωκεανό μέχρι την παραλία, όπου καταφέρνει να επιζεί αναπνέοντας τον αέρα, τουλάχιστον φαινομενικά.

Άραγε, αυτό που θα δείτε σηματοδοτεί την εξέλιξη αυτού του είδους χταποδιού ή μας επιφυλάσσει και άλλες αλλαγές ή μεταλλάξεις που έχουν συμβεί ή συμβαίνουν; Πάντως, είναι αρκετά εντυπωσιακό:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

13 Σχόλια

  1. Όλα εχουν ψυχή και τα φυτά και αυτά ζωντανοί οργανισμοί είναι που αναπνέουν από τα φύλλα τους. Τι σημαίνει αυτό ότι δεν πρέπει να τρώμε τίποτα;;; Όλα είναι μέσα στη ζωή. Για να υπάρξει λοιπόν ζωή πρέπει να διατηρηθεί η διατροφική αλυσίδα. Στη φύση σε όλα τα είδη της πανίδας υπαρχει Η μάχη για την επιβίωση. Τα σαρκοφάγα τρώνε κρέας τα φυτοφάγα φυτά και τα παμφαγα και τα δύο. Δεν γίνεται αλλιώς.σε διφορετικη περίπτωση θα είχαμε γεμίσει προβατάκια αγελαδιτσες αντιλοπες γαζελες και ότι άλλο γεννάει δύο φορές το χρόνο από 2,3 ακόμα και 4 ζωάκια τη φορά.χαλαρώστε λοιπόν και επιλέξτε τι σας αρέσει περισσότερο από όλα να τρώτε και σκεφτείτε ότι το χταπόδι ΑΝ δεν το φάει ο άνθρωπος θα το φάει Κάποιος άλλος μέσα στη θάλασσα για έχει πολλούς θαλάσσιους εχθρούς…Α, και κάτι άλλο, όταν χτυπάς στα βράχια το χταπόδι δεν το κάνεις για να ψοφισει, αυτό έχει προηγηθεί, το κάνεις για να μαλακώσει…Αυτά και καλό σας βράδυ…

  2. ΔΥΣΤΥΧΏΣ Η ΕΥΤΥΧΏΣ, ΑΥΤΉ ΕΊΝΑΙ Η ΑΛΥΣΊΔΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!!!!!

  3. ΔΥΣΤΥΧΏΣ Η ΕΥΤΥΧΏΣ, ΑΥΤΉ ΕΊΝΑΙ Η ΑΛΥΣΊΔΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

  4. ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΛΙΟΔΟΥΛΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ ΤΡΩΣ ΚΙ ΕΣΥ ΡΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΡΕΦΕΣΤΕ ΜΕ ΣΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ…………………….

    1. Εσυ ρε δολοφονε γιατι πατας μυρμηγκια??? Η μηπως κρατας μεγενθυντικο φακο και τα προσεχεις?? Ντροπη σου ρε οικολογε να πατας τα μυρμηγκακια…ουου να χαθεις να χανεσαι εγκληματια των μυρμηγκιων. Εχουν ψυχη και αυτα ρε. Που ολο Μαμ Κακα και Νανι εισαι.

  5. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΟΧΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ, ΟΧΙ ΟΥΖΑΚΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΝΕΙΣ ΠΑΝΕΞΥΠΝΕ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΙ ΑΥΤΟ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ Η ΚΑΚΙΑ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΄΄ΚΑΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ΄΄ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ………………

    1. Πιες το εσυ το νερο μαζι με σεσκουλα και κριθαρι. Εμεις τρωμε κρεατικα θαλασσινα και πινουμε μπυρα κρασακι και ουζακι. Εσεις οι οικολογοι με τις ΜΚΟ σας εχετε καταστρεψει το περιβαλλον. Αα και ξεχασα….να κοιτας κατω οταν περπατας γιατι και τα μυρμηγκια εχουν ψυχη.

  6. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΟΧΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ, ΟΧΙ ΟΥΖΑΚΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΙ ΑΥΤΟ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ Η ΚΑΚΙΑ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΄΄ΚΑΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ΄΄ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ………………

  7. Και στην Ελλάδα οι δίποδοι πίθηκες τα θανατώνουν και μάλιστα με τον πιο βάρβαρο τρόπο.

    1. Αλλιως δε μαλακωνει το χταποδι, χτυπημα στα βραχια, ψησιμο και φουλ ουζακι. Εσεις που ειστε προβατινες φατε σανο στα λιβαδια και προσοχη μη πατησετε τα μυρμηγκια γιατι και αυτα εχουν ψυχη….

  8. Οτι πρεπει για ουζακι. Δημιουργημα των εξωγηινων και μεζες των ανθρωπων.

  9. ΨΥΧΗ ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ-ΤΕΡΑΣ , ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΩΝ ΑΔΗΦΑΓΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ……

  10. ΨΥΧΗ ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ-ΤΕΡΑΣ , ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΩΝ ΑΔΗΦΑΓΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ……

Comments are closed.