ΕΛΑΣ: Εξιχνιάστηκαν 39 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων

Κοινοποίηση:
eksixniasthikan-trianta-ennea-periptoseis-klopon-oximaton

Στην εξιχνίαση 39 περιπτώσεων κλοπών οχημάτων προχώρησαν στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών Ελλήνων, κατηγορούμενων για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της κλοπής, της πλαστογραφίας και της ψευδορκίας.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, και σύμφωνα με δημοσίευμα, οι κατηγορούμενοι, από τις αρχές του έτους 2018, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση και διέπρατταν συστηματικά κλοπές οχημάτων, τα οποία παρουσίαζαν υψηλό αγοραστικό ενδιαφέρον, από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Τα αφαιρεθέντα οχήματα τα μετέφεραν σε κλειστό χώρο που ενοικίαζαν στη περιοχή των Αχαρνών και στη συνέχεια τα αποσυναρμολογούσαν ώστε να τα πουλήσουν ως ανταλλακτικά. Ακόμη, σε άλλες περιπτώσεις, προέβαιναν στη παραποίηση των στοιχείων κυκλοφορίας τους με σκοπό είτε την πώλησή τους σε ανυποψίαστους αγοραστές είτε τη διάθεση τους ως ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα σε τουριστικές περιοχές.

Επιπρόσθετα, από την έρευνα προέκυψε ότι εισήγαγαν στη χώρα μας τρακαρισμένα οχήματα, από τα οποία υφάρπαζαν τον αριθμό πλαισίου και τον τοποθετούσαν στα κλεμμένα ώστε να τα νομιμοποιούν.

Περαιτέρω, ενδεικτικό του «επαγγελματισμού» που επιδείκνυαν τα μέλη της οργάνωσης, είναι το γεγονός ότι επιτηρούσαν καθημερινά και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τον χώρο της αποθήκης, έχοντας ως παρατηρητήριο περίπτερο στην ίδια περιοχή.

Από την έρευνα στον χώρο-αποθήκη που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, βρέθηκαν κατασχέθηκαν:

– πλήθος κινητήρων, μηχανικών μερών και τμημάτων οχημάτων,

– πλήθος πινακίδων κυκλοφορίας (αυτούσιες και τεμαχισμένες),

– διάφορα έγγραφα (άδειες κυκλοφορίας κλπ),

– ειδικός εξοπλισμός εργαλείων.

Επιπλέον, ανευρέθησαν και τρία αυτοκίνητα, για τα οποία είχε δηλωθεί κλοπή.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 39 περιπτώσεις κλοπών Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων από διάφορες περιοχές της Αττικής, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά το ποσό των -340.000- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια κύριας ανάκρισης.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: