ΕΚΤΑΚΤΟ – Το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει την Άγκυρα: «Κανένα περιστατικό παρεμπόδισης της φρεγάτας Νικηφόρος»

Κοινοποίηση:
1

Τουρκική προπαγάνδα το περιστατικό σύμφωνα με Έλληνες επιτελείς, οι οποίοι το αποδίδουν σε προσπάθεια αύξησης της έντασης στην ευρύτερη περιοχή.

Το CNN Turk ανέφερε όμως ότι η Άγκυρα αποστέλλει τώρα μεγάλες ενισχύσεις με μονάδες επιφανείας και υποβρύχια στην περιοχή, έχοντας σκοπό να προκαλέσει πραγματικό επισόδιο αυτή τη φορά.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας έχει προτρέψει την Αθήνα να αποφύγει την κλιμάκωση της έντασης.

Το ελληνικό ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι αρνείται πλήρως το περιστατικό παρεμπόδισης της ελληνικής Φρεγάτας από τουρκική στην Κύπρο.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) σε ανακοίνωση για την εκδοχή των Τουρκικών ΜΜΕ ότι ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο παρεμποδίστηκε από τουρκικό πολεμικό πλοίο κοντά στο σεισμογραφικό σκάφος Barbaros, αρνείται τα πάντα κατηγορηματικά.
Σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η ελληνική φρεγάτα «Νικηφόρος» προσπάθησε να «παρενοχλήσει» το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος, όταν παρενέβη τουρκική Φρεγάτα η οποία μπήκε μπροστά στο ελληνικό πλοίο.

Πηγές στη ΓΕΕΘΑ ανέφεραν ότι τα τουρκικά ΜΜΕ προσπαθούν να προκαλέσουν ένταση «επειδή δεν μπορούν να δεχτούν ότι η περιοχή είναι μέρος της ελληνικής επικράτειας”.

Πληροφορίες μη επιβεβαιωμένες φέρουν το ελληνικό πολεμικό να ευρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας από το τουρκικό πλοίο, σε λίγο όμως η περιοχή θα «γεμίσει» με τουρκικά πολεμικά πλοία.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Ουάσιγκτον παρότρυνε την Τουρκία να απέχει από ενέργειες που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν περαιτέρω την ένταση στην περιοχή.
Η ουσία είναι ότι οι Τούρκοι απλά ανέμεναν την παρουσία ελληνικού πολεμικού πλοίου και υποβρυχίου, για να στήσουν σκηνικό Ιμίων. Εκεί θα ξεδιπλώσουν όλο το ταλέντο τους προκαλώντας την ελληνική πλευρά.

Αναμένουμε εξελίξεις άκρως ανησυχητικές από τουρκικής πλευράς, διότι μόνο έτσι θα ευοδωθούν τα σχέδια τους για «συζήτηση» περί κυριαρχίας στην περιοχή.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: