ΕΔΩ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ! Μια ασυνήθιστη δράση των φανατικών της ΓΑΛΑΤΑ ΣΕΡΑΙ-ΘΡΑΚΗΣ

Κοινοποίηση:
1

H ομάδα των ultrAslan που συστάθηκε από οπαδούς της Γαλατασεράι στην δυτική Θράκη, πρόσθεσε μια ακόμη εργασία, στις ευαίσθητες και σημαντικές εργασίες που έχουν κάνει μέχρι σήμερα.
Τα μέλη της ultrAslan Ελλάδας συνέβαλαν ώστε να τοποθετηθεί αυτόματο μηχάνημα για εζάν, στο χωριό Διάφορο της Ξάνθης στην δυτική Θράκη.

Το χωριό Διάφορο βρίσκεται στον ορεινό όγκο, απέχει 40 χιλιόμετρα από την πόλη και τον χειμώνα μένουν δύο οικογένειες, ενώ το καλοκαίρι ο πληθυσμός αυξάνεται λίγο.

Μέλη της ultrAslan από όλη την δυτική Θράκη, μετά από αίτημα και πληροφορίες που είχαν και λόγω του ότι εκεί δεν υπάρχει θρησκευτικός λειτουργός και δεν ακούγεται το εζάν, κινητοποιήθηκαν και αγόρασαν ένα αυτόματο μηχάνημα για εζάν.

Στις 16 Μαρτίου μέλη αυτής της ομάδας, παίρνοντας μαζί τους και έναν τεχνικό, επισκέφτηκαν το χωριό Διάφορο.

Έστησαν το μηχάνημα που είχαν φέρει μαζί τους στο τζαμί. Χάρη σε αυτή την σημαντική προσπάθεια πλέον ο ήχος του εζάν ακούγεται τις 5 φορές της μέρας.

 Προσέξετε , αγόρασαν μηχάνημα για να ακούγεται το εζάν στην περιοχή έστω και αν δεν υπάρχει ιμάμης στον χώρο ! Είναι σαν να χτυπά κάπου σε μια εκκλησία η καμπάνα αλλά χωρίς να γίνεται ούτε λειτουργία ούτε εσπερινός ούτε καμία άλλη τελετή.

Το κάνουν μόνο για να ¨κατοχυρώσουν ¨ τον χώρο.

Και έχει το θράσος ο Ερντογάν να μας ζητά την επαναλειτουργία του τζαμιού της ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ (Φέτχιγιε) στην Αθήνα…. 

πηγή: tourkikanea.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: