Δικογραφίες για πορνογραφία ανηλίκων από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Κοινοποίηση:
lap

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διερευνήθηκαν τέσσερις υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου και σχηματίστηκε αντίστοιχος αριθμός δικογραφιών κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τεσσάρων Ελλήνων, ο ένας εκ των οποίων συνελήφθη.

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο προληπτικών δράσεων για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, μετά από αξιοποίηση πληροφοριακών δεδομένων που περιήλθαν στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατόπιν ψηφιακής ανάλυσης και ενδελεχούς διαδικτυακής έρευνας, εντόπισε χρήστες του διαδικτύου στην ελληνική Επικράτεια, οι οποίοι κάνοντας χρήση συγκεκριμένων ηλεκτρονικών ιχνών, απέκτησαν πρόσβαση σε διάφορους ιστότοπους και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό πλήθος αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Επιπρόσθετα, σε μία περίπτωση προέκυψε ότι ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση συνομιλούσε διαδικτυακά με 14χρονο το έτος 2017 και αντάλλαξαν φωτογραφίες και μηνύματα ευαίσθητου περιεχομένου.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Ακολούθησε αλληλογραφία με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκόμενων ημεδαπών ενώ προέκυψε και ο τόπος κατοικίας τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν την 16η, 19η και 22α Ιανουαρίου στις οικίες των ημεδαπών, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή,

5 κινητά τηλέφωνα,

κάρτα ψηφιακής αποθήκευσης (SD) και

3 κάρτες τηλεφωνικών συνδέσεων (SIM).

Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια, στις τρεις περιπτώσεις ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των 3 ημεδαπών στην παράνομη δραστηριότητα, ενώ στην τέταρτη περίπτωση βρέθηκε πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων, πράξη για την οποία ο εμπλεκόμενος ημεδαπός συνελήφθη.

Τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή, ενώ οι δικογραφίες τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκαν υποβλήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Η ΔΗΕ, είναι διεύθυνση δημόσιας υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Αποτελείται από ομάδα και έναν διευθυντή που λαμβάνει αποφάσεις και έχει ευθύνη. Ο διατελέσας διευθυντής Ε.Σ. της ΔΗΕ, με ομαδική εργασία έφερε αποτελέσματα έργου, όπως οι χορηγίες μηχανημάτων και εξοπλισμού της ΔΗΕ που το κράτος πριν δεν παρείχε χρηματοδότηση. Έγιναν δημόσιες προβολές ΜΜΕ και το έμαθαν οι υποψήφιοι χορηγοί περί εξωστρέφειας και «κοινωνικό πρόσωπο» και χορήγησαν, πλήρωσαν εξοπλισμό.

    Στη θητεία του ο Ε.Σ. ήθελε ορισμένοι κακοποιοί να «συμβιβάζονται» και να «καλύπτονται», και άλλοι να καταδιώκονται, όπως ο αθωωμένος κος Φ.Λ. με τη σελίδα Facebook «μοναχός Παίσιος» αλλά δεν καταδιώκεται η εταιρία Facebook, Wikipedia, και οποιοδήποτε διαδικτυακό ΜΜΕ που την αναδημοσίευσε έως σήμερα, οτιδήποτε ψεύτικο και υβριστικό από Σκοπιανούς, και όλες οι πράξεις Τούρκων δήθεν χάκερς που διέπραξαν αξιόποινες πράξεις αλλά δεν τους καταδιώκει η Ελληνική Δικαιοσύνη και η ΔΗΕ; γιατί; Δεν απαντάει κανείς, αυτά δεν τα έστειλε ο Ε.Σ. στο εισαγγελέα. Έκανε τεράστιες διακρίσεις ο Ε.Σ., αδίκησε και φυγάδευσε ανθρώπους, δεν έκανε το λειτούργημα 100% ευδόκιμα, αλλά διατύπωσε αλήθειες δημόσια όπως στη ομιλία της ΔΗΕ στη Κατερίνη 16-3-2015 εννοώντας ότι: (*) θέλουμε να κάνουμε λειτούργημα και δράση, αλλά η νομοθεσία, απουσία εφαρμογής νόμων, χρόνοι ανάληψης, οι πράξεις και αποφάσεις του καθενός δημόσιου εμπλεκόμενου, δεν μας επιτρέπουν και δεν μας αφήνουν. Είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Ν.Τ αναφερόμενος στο Ε.Σ. «η αστυνομία δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα», και το περί δικαίου αίσθημα πρέπει να αφαιρείται, τελικά ο κος Ν.Τ. παραιτήθηκε γιατί επιβεβαιώθηκε η προφητεία (*) του Ε.Σ. στη Κατερίνη.

    Και όχι να εξυπηρετούνται γυναίκες πολιτικών που σπουδάζουν διακόσμηση σε ΙΕΚ, και μαθητές 18,19, 20, 21 ετών στη Κατερίνη που έκαναν σωρεία αξιόποινων πράξεων και τα “σόδομα και τα γόμορρα” μέσα σε συνοδευτικό χώρο ευαγή ιδρύματος με διαχειριστές κληρικούς. Σόδομα εκ της λέξης σοδομισμός είναι «μεταφορική συμβολική», και όχι κυριολεκτική.

    Αντί αυτού κυνηγάνε ένα 17 ετών επειδή έκανε ένα τηλεφώνημα σε γενικό λύκειο της Κατερίνης, γιατί κουράστηκαν οι σκληρά εργαζόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι “μαχητές” “000” για “άσκοπη κινητοποίηση” μην τυχόν και εγκαταλείψουν τη θέρμανση στο ΑΤ Κατερίνης και τη θέαση τηλεόρασης, γιατί άραγε πολλά γραφεία στο ΑΤ Κατερίνης έχουν τηλεόραση σε λειτουργία; ποιος ο λόγος ; που το είδατε εσείς αυτό δημόσιες υπηρεσίες να έχουν τηλεόραση σε λειτουργία καθημερινά ; Βάλτε και συσκευές TV σε σχολεία, στρατιωτικά φυλάκια, και παντού, ήδη έχουν πολλά μοναστήρια γιατί κάνουν το θέλημα του κυρίου.. που είναι το άραγμα, ψυχαγωγία, τεμπελιά, αποχή από την άσκηση. Δεν συνελήφθη κανείς όμως που κάπνιζε μέσα σε ΑΤ Κατερίνης αστυνομικό όχημα, μίλαγε στο κινητό τηλέφωνο για προσωπικούς λόγους και όχι υπηρεσιακούς, φερόταν αγενέστερα και απρεπέστατα στο κοινό σε ΑΤ, και δεν έγινε σύσταση και σύλληψη καμίας γυναικάς αστυνομικού που ποτέ δεν την βάζουν να κάνει “βαρέα και ανθυγιεινά” αλλά παραμένει με διάκριση σε βάρος των αντρών σε γραφεία για να βλέπει τηλεόραση, και άλλες ανάρμοστες πράξεις. Πόσα τελικά γραφεία έχει το αστυνομικό τμήμα Κατερίνης με γυναίκες να κάθοντε και να πληρώνονται ;
    +
    Το φιλοσόφημα δήθεν άλλοθι “θα γίνει ΕΔΕ”, είδατε εσείς η αστυνομία στη Αντίπαρο-Πάρο να ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της ΕΔΕ για το νταηλίκι και αδίκημα βίας από αστυνομικό που έδερνε άνθρωπο επειδή έγραφε στο τοίχο; και αποφάσισε να κάνει ΕΔΕ μόνο όταν ο υιός του ηθοποιού Τομ Χανς δημοσίευσε στο διαδίκτυο τη πράξη του, ενώ τον έβλεπαν άλλοι “συνάδελφοι” του αστυνομικοί, πολίτες και τουρίστες. Μάθατε εσείς ή ρώτησε κάποιος και του είπαν πιο το αποτέλεσμα για τον αστυνομικών νταή στη Αντίπαρο-Πάρο; Η ΕΔΕ για το στυγερό έγκλημα στο άθλιο νοσοκομείο Κατερίνης στη έγκυο γυναικά που πριν δήλωσε τη αλλεργία της, ειδατε να ανακοινώθηκε ; πόσο θέλει να “μαγειρευτεί” και να ανακοινωθεί πια;

Comments are closed.