Δημοσκόπηση: Δεν θα πιστέψετε τι θα ψήφιζαν οι Έλληνες σε δημοψήφισμα για Grexit

Κοινοποίηση:
grexit1-656x410

Όσα θα διαβάσετε παρακάτω είναι σύμφωνα με το εαρινό Ευρωβαρόμετρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα ψήφιζε το 62% των Ελλήνων, αν το ερώτημα αυτό ετίθετο σε δημοψήφισμα, ενώ το 21% θα ψήφιζε υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ, σύμφωνα με το εαρινό Ευρωβαρόμετρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ΕΕ καταγράφονται μεταξύ των νέων ηλικίας 15 έως 24 ετών (75%), ενώ το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφεται μεταξύ των λιγότερο μορφωμένων (48%).

Πάντως, λιγότεροι από τους μισούς Έλληνες (46%) δηλώνουν ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ είναι «καλό πράγμα», με το 17% να τη θεωρεί «κακή», ενώ ένα 36% να απαντά ότι δεν είναι ούτε καλή, ούτε κακή. Ωστόσο, το 58% των πολιτών παραδέχονται πως η Ελλάδα έχει ωφεληθεί γενικά από τη συμμετοχή της στην ΕΕ, άποψη με την οποία διαφωνεί το 36% των Ελλήνων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι 7 στους 10 Έλληνες δηλώνουν ότι θα ήθελαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να διαδραματίζει έναν πιο σημαντικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όσον αφορά στις επικείμενες Ευρωεκλογές, τα θέματα που οι περισσότεροι Έλληνες θα ήθελαν να συζητηθούν στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας είναι αυτό της ανεργίας των νέων (85%), της οικονομίας και της ανάπτυξης (81%), της μετανάστευσης (59%) και της κοινωνικής προστασίας των πολιτών της ΕΕ (48%).

Πάντως, οι Έλληνες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από το πόσο ακούγεται η φωνή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με το 74% να υποστηρίζει πως η φωνή τους δεν ακούγεται και μόνο το 24% να υποστηρίζει το αντίθετο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος παρουσιάζει εντελώς διαφορετική εικόνα, καθώς το 51% των Ευρωπαίων πιστεύουν πως η φωνή τους ακούγεται στην ΕΕ, ενώ το 44% διαφωνούν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Στέφανε αυτό είναι πέρα για πέρα FAKE NEWS. Δεν Ισχύει με Τίποτε Κάτι Τέτοιο, και Εγώ Προκαλώ τον Οποιοδήποτε να Αποδείξει την Εγκυρότητα της “Δημοσκόπισης”. Είναι ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, μην τα Πιστεύετε αυτά.

    Στην Ιταλία, για παράδειγμα, η οποία δεν ήταν και δεν είναι σε Κρίση όπως η Ελλάδα, Επιθυμούν ένα ITALEXIT σε Ποσοστό περίπου στο 65%, και η Αιτία είναι ότι η Ιταλία δεν Θέλει να Ανήκει σε μία Ευρώπη όπως η Σημερινή, στην οποία θα Κινεί τα Νήματα η Γερμανία, διότι Πιστεύουν ότι η Ιταλία, και Συμφωνούμε ΑΠΟΛΥΤΩΣ, δεν Υστερεί σε τίποτα από τη Γερμανία, και έτσι έιναι Αγαπητέ Στέφανε. Στην Ιταλία Θέλουν ΙΣΟΝΟΜΙΑ για όλες τις Χώρες.

    Στο Μεταναστευτικό, για παράδειγμα, που γίνεται τόση Κουβέντα και στην Ελλάδα, Λένε, γιατί η Γερμανία να Δέχεται Μετανάστες Τρίτων Χωρών ( δηλαδή ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ) ΜΟΝΟ με Ανώτερο Μορφωτικό Επίπεδο, και όλοι οι Υπόλοιποι να Πάνε σε Άλλες Χώρες; Επίσης, αυτό που Λένε και είναι επίσης ΟΡΘΟΤΑΤΟ, από που Προκύπτει ότι όλοι όσοι Έρχονται στην Ευρ’ωπη, είναι ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ; Πρόσφυγας είναι Κάποιος, όταν Φεύγει από την Πατρίδα του, διότι η Χώρα είναι σε Εμπόλεμη Κατάσταση, για παράδειγμα. Ο Πακιστανός, ο Μαροκινός, ο Νιγηριανός, για παράδειγμα, για ποιό λόγο Θεωρούνται Πρόσφυγες, αφού οι Χώρες τους δεν είναι σε Εμπόλεμη Κατάσταση; Οι Σύριοι, ασφαλώς και είναι Πρόσφυγες, και Έφευγαν από την Πατρίδα τους για να Ξεφύγουν και για να έχουν ένα Καλύτερο Αύριο, όμως τώρα που ο Πόλεμος στη Συρία Τελέιωσε, καλό είναι να Επιστρέφουν και Εκείνοι σιγά σιγά στην Πατρίδα τους.

    Και όταν Στέφανε η Γερμανία Λέει να πάνε σε Άλλες Χώρες οι Μετανάστες, όλοι αυτοί Καταλήγουν στην Ελλάδα !!! Για ποιό λόγο; Πως το Δέχεται αυτό η Ελληνική Κυβέρνηση;

    Με Εκτίμηση,
    Πολλούς Χαιρετισμούς,

    Άγγελος από Μιλάνο

  2. Ε…αφού το είπε το ευρωβαρόμετρο…Ρε δε πάτε να κάνετε καμιά σοβαρή δουλειά…

Comments are closed.