Δεύτερο κόμμα οι Γερμανοί “πατριώτες”

Κοινοποίηση:
2514129

Σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο (Deutschlandtrend) της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Infratest dimap, αν διεξάγονταν εκλογές την ερχόμενη Κυριακή, η Χριστιανική Ένωση (CDU-CSU) θα παρέμενε στην κορυφή με 28%, τη δεύτερη θέση θα διασφάλιζε η Εναλλακτική για τη Γερμανία με 18%, ενώ τρίτοι θα έρχονταν οι Σοσιαλδημοκράτες με 17%. Ακολουθούν Πράσινοι με 15%, Αριστερά με 10% και Φιλελεύθεροι με 9%. Σε σχέση με το προηγούμενο πολιτικό βαρόμετρο στις 6 Σεπτεμβρίου, η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) ενισχύεται κατά 2%, ενώ Συντηρητικοί (CDU-CSU) και Σοσιαλδημοκράτες (SPD) χάνουν από μία ποσοστιαία μονάδα.

Ως προς τη δημοτικότητα των πολιτικών, ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ είναι ο μεγάλος ηττημένος των βίαιων ρατσιστικών επεισοδίων σε Κέμνιτς και Κέτεν. Λιγότερο από έναν μήνα πριν από τις κρίσιμες τοπικές εκλογές στη Βαυαρία, σχεδόν το 60% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο Χορστ Ζεεχόφερ δεν είναι καλή επιλογή για το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ μόλις το 28% έχει αντίθετη άποψη.

Πρόωρες εκλογές θέλουν σχεδόν οι μισοί Γερμανοί

Σε άλλη σφυγμομέτρηση, που βλέπει και αυτή σήμερα το φως της δημοσιότητας, σχεδόν οι μισοί Γερμανοί τάσσονται υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Έναν χρόνο μετά τις τελευταίες εκλογές, στις 24 Σεπτεμβρίου του 2017, δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της εφημερίδας «Bild» δείχνει ότι το 47% των πολιτών θέλει νέες εκλογές, ενώ μόλις το 29% τάσσεται κατά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: