“Δεν πήγε ούτε στην κηδεία του πατέρα της γιατί ήταν δεξιός”! Το “απόρρητο”, 27 χρόνια από τον θάνατο της πολιτικοποιημένης Τζένης Καρέζη με τον μπολσεβίκο σύζυγο. Αλήθειες και ψέματα για την σπουδαία ηθοποιό

Κοινοποίηση:
tzeni4

7

Σαν και σήμερα, 27 Ιουλίου 1992, “έφυγε” η σπουδαία ηθοποιός, Τζένη Καρέζη. Ήταν πολιτικοποιημένη και ενετάχθη στις φράξιες της αριστεράς, μαζί με τον σύζυγό της, γνωστό κομμουνιστή, Κώστα Καζάκο.

Διαβάζουμε για τις σχέσεις της Καρέζη με τον πατέρα της.

“…Όταν λοιπόν η Τζένη Καρέζη είχε εναντιωθεί στις επιθυμίες του πατέρα της για ακαδημαϊκές σπουδές, έγινε… χαμός. Μάλιστα, όπως είχε αναφέρει ο Κώστας Καζάκος, ο πατέρας της, της έδωσε ένα χαστούκι λέγοντας της «Πουτάνα θα γίνεις». Τότε πήρε τη μητέρα της και έφυγαν από το σπίτι να ζήσουν οι δυο τους, κόβοντας κάθε επαφή με εκείνον. Συναντήθηκαν ξανά μετά από χρόνια, όταν είχε γεννηθεί ο γιος της. Ενώ, τις λίγες στιγμές του πατέρα της πριν πεθάνει από το ατύχημα που είχε, η αγάπη που έδειχνε γι αυτόν ήταν σχεδόν τρομακτική. Ο Καζάκος χαρακτηριστικά θυμάται «Τρέξαμε μέσα στη νύχτα και τον βρήκαμε σε ένα ράντζο. Η Τζένη άρχισε να φωνάζει να φέρουμε γιατρούς από τη Γαλλία, ήταν θέμα ωρών, όμως, της έλεγαν οι γιατροί. Το άλλο βράδυ, μετά την παράσταση, μπαίνουμε στο δωμάτιο όπου πλέον τον είχαν μεταφέρει και μέσα στο μισοσκόταδο πλησιάζουμε στο προσκεφάλι του, από τη μία μεριά η Τζένη, από την άλλη εγώ. Είχε κλειστά τα μάτια του, δεν τα άνοιξε ποτέ, και όταν η Τζένη έσκυψε επάνω του, τον άκουσα να λέει «Ευγενούλα». Μου κόπηκαν τα γόνατα, την έπιασαν τα κλάματα την Τζένη. Δεν ξαναμίλησε εκείνος».

tzeni5

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί και μία ακόμη ιστορία, η οποία πιθανότατα δεν αποδίδει την αλήθεια.

“…Ενδιαφέρον έχει  ο μπαμπάς της άλλης μεγάλης μας ηθοποιού, Τζένης Καρέζη (κατά κόσμον Ευγενίας Καρπούζη). Ο καθηγητής Μαθηματικών και Γυμνασιάρχης Κώστας Καρπούζης ήταν γνωστός Εθνικόφρων και Βασιλόφρων των Αθηνών. Επί Κατοχής και Συμμοριτοπολέμου ανακατεύτηκε με τις Εθνικές Οργανώσεις και μπήκε στο στόχαστρο των Αριστερών. Όταν το 1948 η κόρη του η Τζένη εξεδήλωσε την επιθυμία να γίνει ηθοποιός, ο Καρπούζης αντέδρασε άγρια. Η Τζένη έφυγε από το σπίτι και σε λίγο την ακολούθησε κι η μητέρα της η Θεώνη, που ήταν εθνικόφρων δασκάλα.

Τα χρόνια πέρασαν, η Ευγενία Καρπούζη έγινε η μεγάλη πρωταγωνίστρια Τζένη Καρέζη, αλλά αρνιόταν πεισματικά να δεί τον «Δοσίλογο» πατέρα της!.. Το 1969, ο Κώστας Καρπούζης χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού της για δεί την κομμουνίστρια κόρη του μετά από 20 χρόνια. Άνοιξε ο γαμπρός του ο Κώστας Καζάκος, τον έβαλε στο σαλόνι (όπως διηγείται ο ίδιος ο Καζάκος) αλλά η Καρέζη μόλις τον είδε, τον έβρισε και τον διέταξε να σηκωθεί και να φύγει!..

Απογοητευμένος ο συνταξιούχος Γυμνασιάρχης Καρπούζης δεν ξαναείδε ποτέ την κόρη του και μετά από δύο χρόνια (1971) σκοτώθηκε σε τροχαίο, χωρίς η Καρέζη να πάει στην κηδεία του!.. Ιδού πού οδηγεί η Σύφιλη της Αριστεράς: Η φιλάνθρωπη με τους Λαθρομετανάστες Τζένη Καρέζη φέρθηκε ελεεινά στον Γυμνασιάρχη πατέρα της επειδή ήταν Δεξιός και Πατριώτης!…”

Πάντως, η Καρέζη, εξακολουθεί ακόμα και 27 χρόνια από τον θάνατό της, να συγκινεί.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. οι γονεις ειναι πανω απο ολα και οχι μισος για κοματα και μαλακιες

  2. Το κακό ειναι με εμάς τους Ελληνες οτι κάνουμε πρότυπα, και υπερεκτιμούμε κάποια ατομα πυ προφανώς δεν αξίζουν τους τίτλους που τους προσάπτουμε,Αν η Καρέζη ειναι μεγάλη ”πρωταγωνίστρια” η Κατίνα Παξινού τι είναι ?

    1. Και η Παξινου Κομμουνι του κερατα ηταν φιλος.Τα ιδια μυαλα με την Καρεζη ειχε!

  3. Συμβαινει και στα καλυτερα σπιτια? Εχω δει κοριτσι που το μεγαλωσαν με χιλια βασανα και στερησεις να διαλυει την οικογενεια της επειδη εμπλεξε με εναν Μαο”ι”κο κομμουνιστη.
    Μετα την διαλυση της οικογενειας και τον θανατο του πατερα απο καρδιακο επεισοδιο ο Μαο”ι”στης την εκανε με ελαφρα πηδηματακια.

  4. χα χα τον λατρευε υπερβολικα… ρε τι διαβαζω και ακουνε τα αυτια μου;;;; χα χα χα

  5. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΟ ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ!!!

  6. Οταν ενα σκουπιδι γινεται προτυπο για μια κοινωνια…

Comments are closed.