Δεν πάει ο νους σας τι ζητάει ο Λάνθιμος από τους ηθοποιούς στις ακροάσεις…

Κοινοποίηση:
1

Για κάθε ηθοποιό, είτε είναι καθιερωμένος σταρ του Χόλιγουντ είτε άπειρος απόφοιτος δραματικής σχολής, η διαδικασία της ακρόασης είναι κάτι απρόβλεπτο, αγχωτικό, έως και τρομαχτικό.

Κάθε σκηνοθέτης είναι διαφορετικός. Κάποιοι θέλουν να σου βάζουν τις φωνές. Άλλοι θέλουν να παίξουν με το μυαλό σου. Και άλλοι, σαν τον Γιώργο Λάνθιμο, σε βάζουν να δημιουργήσεις πεδία δυνάμεων!

Ο Νίκολας Χουλτ (που τον πρωτογνωρίσαμε ως πιτσιρικά στην ταινία «About a boy») είναι ένας από τους ηθοποιούς του «The Favourite», της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη, που πρόσφατα προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης. Ερωτώμενος από δημοσιογράφο για το πώς πήρε το ρόλο, απάντησε το εξής: «Ο Γιώργος μου ζήτησε να μουρμουράω καθώς ο άλλος ηθοποιός που ήταν μαζί μου έλεγε τις δικές του ατάκες, και μετά έπρεπε να φανταστώ πεδία δύναμης μέσα στο δωμάτιο και να τα πλάσω σε διαφορετικά αντικείμενα».
Πώς είπατε;

Η πρωταγωνίστρια Έμα Στόουν, από την άλλη, έπρεπε σε όλη τη διαδικασία να φυσάει και να ξεφυσάει σαν να πρόκειται να γεννήσει (ο χαρακτήρας που υποδύεται, πάντως, δεν γεννάει στην ταινία). «Νομίζω ότι τα κάνει αυτά σε όλους», λέει για τον Λάνθιμο.

Πάντως ο Χουλτ συμπλήρωσε ότι η κατάσταση αυτή δεν περιορίστηκε στο στάδιο των ακροάσεων. «Υπήρξαν πολλά παρόμοια παιχνίδια και όσο κάναμε πρόβες. Δεν είμαι σίγουρος πώς αυτά επηρεάζουν την ερμηνεία…».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: