“Δεν θα δοθεί δώρο Πάσχα”! Το Μαξίμου αδειάζει τον υφυπουργό εργασίας Τ.Πετρόπουλο ο οποίος υπονόησε έκτακτο επίδομα

Κοινοποίηση:
1

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος έπειτα από τη διάψευση τόσο από το Μαξίμου όσο και από τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο του ενδεχομένου να καταβληθεί έκτακτο επίδομα με τη μορφή δώρου Πάσχα σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους.

Ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε το πρωί της Τρίτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του News247, ότι «ακούγεται και λένε πολλοί ότι θα δώσουμε εκτάκτως ένα επίδομα, διότι υπάρχει ένα μέρος που μπορούμε να δώσουμε». Ο ίδιος πρόσθεσε πως «αυτές είναι αποφάσεις που σχεδιάζονται κεντρικά και ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει», αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο καταβολής επιδόματος, υπό τη μορφή δώρου Πάσχα σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους.

«Πρώτη φορά το άκουσα. Ρωτήστε τον κ. Πετρόπουλο», απάντησε από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κληθείς να σχολιάσει αν τελικά υπάρχει στο σχεδιασμό της κυβέρνησης η καταβολή επιδόματος Πάσχα σε συνταξιούχους και εργαζόμενους στο Δημόσιο, ενώ αντίστοιχα κυβερνητικές πηγές δήλωναν επίσης ότι δεν υπάρχει κανένας τέτοιος σχεδιασμός. Αντίστοιχα άγνοια για το θέμα δήλωσε και το υπουργείο Εργασίας.

Οι δηλώσεις Πετρόπουλου προκάλεσαν ακόμα μεγαλύτερο θόρυβο με δεδομένο το ανοικτό μέτωπο της κυβέρνησης με τους δανειστές για την α’ κατοικία, γεγονός που καθιστά σαφές ότι κάθε νέο μέτωπο δυσκολεύει τις διαβουλεύσεις.

Τα «μαζεύει» ο T. Πετρόπουλος

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η συνέντευξη του υφυπουργού Εργασίας, το περιβάλλον του κ. Πετρόπουλου, επιχείρησε να… τα «μαζέψει», ανασκευάζοντας τις δηλώσεις και προσπαθώντας να πουν ότι δεν επιβεβαίωσε ποτέ το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

Συγκεκριμένα από το γραφείο του κ. Πετρόπουλου έσπευσαν να υποστηρίξουν ότι ο υφυπουργός: «Ουδέποτε επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες, ουδέποτε επιβεβαίωσε μια τέτοια εκδοχή, αντιθέτως υπογράμμισε ότι τις σχετικές ανακοινώσεις τις κάνει μόνο ο Πρωθυπουργός».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: